21 Jun

Ruim 3000 leerlingen deden mee aan de Haagse Schoolsport Olympiade 2024

Bij Sportcampus Zuiderpark vond het grootste evenement voor schoolgaande kinderen uit Den Haag plaats: de Haagse Schoolsport Olympiade (HSSO). Verspreid over twee dagen konden de leerlingen uit groep 8 meedoen aan verschillende bekende en onbekende sporten op en rondom de Sportcampus. De HSSO werd georganiseerd door de Teamplayers van Bureau-Sport, onder begeleiding van Team Schoolsporttoernooien van WSDH. Ook hielpen er vele studenten van de Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan, evenals de sportprofessionals van WSDH, mee om de Olympiade tot een groot succes te maken.

Haagse Schoolsport Olympiade in beeld

Haagse Schoolsport Olympiade op 18 juni

Op dinsdag 18 juni gaf Job Schenau, directeur van WSDH, het startschot voor de eerste dag van de HSSO. De opening vond plaats in de topsporthal van de Sportcampus. Na het openingswoord verzorgden de sportstudenten een gave openingsact met dans, gymnastiek en acrobatiek. Vervolgens mochten de ruim 1500 deelnemers van deze dag zelf aan de slag. Zowel in de Sportcampus als op de omliggende sportvelden konden de leerlingen verschillende bekende en onbekende sporten beoefenen. In de verschillende sporthallen maakten de leerlingen kennis met onder andere pickleball en de Tour de Femmes. Daarnaast werd er gebasketbald, getafeltennist en kregen de deelnemers een clinic beachvolleybal van de spelers van TeamNL.

Feestelijke opening door wethouder Hilbert Bredemeijer

Op donderdag 20 juni trapte Hilbert Bredemeijer, wethouder sport, de tweede dag af. Hij was verheugd om te zien hoeveel kinderen zich hadden verzameld in de topsporthal, maar tevens een beetje zenuwachtig, omdat hij nog nooit voor zo'n grote groep gesproken heeft. Hilbert maakte er een feestelijke opening van samen met de sportstudenten die wederom een mooie show neerzetten.

Kennis maken met onbekende buitensporten

Op de velden van ADO Den Haag en Voetbalvereniging WIK maakten de deelnemers kennis met nieuwe buitensporten. Zo stond baseball 5 op het programma, evenals archery tag en frisbee. Ook konden de deelnemers voetballen, handballen, korfballen en tegen elkaar sprinten. Na elke sport kregen de deelnemers een stempel in hun paspoort. Het doel was om alle stempels te verzamelen en zo de wereld rond te gaan.

Organisatie

De organisatie van de Haagse Schoolsport Olympiade lag in de handen van sportcoördinatoren Nathan, Suzy en Luc van WSDH, die de Teamplayers van Bureau-Sport begeleidden. Dit is een team van zes studenten van HALO en Sportkunde van De Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan Lifestyle, Sport en Bewegen. Daarnaast waren er veel sportstudenten en sportprofessionals van WSDH aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Verbinding tijdens de Haagse Schoolsport Olympiade

Het thema van dit jaar was verbinding. Tijdens de HSSO werd actief de verbinding gelegd met de Haagse Sportzomer. WSDH maakt er samen met Den Haag Topsport een sportieve zomer van. De side-events van TeamNL Sport Experience vinden gelijktijdig plaats met de grote sportevenementen die deze zomer op het programma staan, waaronder: het EK Voetbal, het EK Beachvolleybal, de Tour de Femmes en de Olympische Spelen. Om de sportzomer feestelijk in te luiden, kregen alle deelnemers van de HSSO gratis tickets voor het EK Beachvolleybal op Scheveningen.

WSDH op de radio!

Tijdens de tweede dag van de Haagse Schoolsport Olympiade werd sportcoördinator Nathan van WSDH geïnterviewd door Omroep West. Het interview is te beluisteren vanaf minuut 54 op: West Wordt Wakker - Omroep West.