Kennisbank

Thema's

Welkom op de kennisbank van WSDH. WSDH werkt al jaren aan het versterken van de Haagse sportverenigingen door de inzet van Sportcoördinatoren. Dat doen we op de thema’s leden, kader, positieve sportcultuur, Open club en vrijwilligersbeleid. Sportverenigingen zijn van grote maatschappelijke waarde en een leuke en veilige sportvereniging gunnen we aan iedereen. De expertise en kennis die we de afgelopen jaren hebben vergaard delen we binnen deze kennisbank graag met alle verenigingen binnen Den Haag. Heeft u als Haagse vereniging vragen of suggesties over bepaalde thema’s? Neem dan gerust contact met ons op.

Ledenwerving en -binding

Sportverenigingen versterken de Haagse samenleving op veel manieren. Het werven van nieuwe leden en het binden en behouden van bestaande leden is essentieel. Ontdek hoe WSDH uw sportorganisatie kan ondersteunen op het gebied van ledenwerving, binding en behoud.

 

Ledenwerving en -binding

Positieve sportcultuur

WSDH stimuleert een positieve sportcultuur bij alle sportverenigingen in Den Haag zodat mensen zich op een veilige en plezierige manier middels sport kunnen ontwikkelen. Ook worden hierdoor incidenten zoveel mogelijk voorkomen of op een juiste manier afgehandeld. Om dit te bereiken biedt WSDH ondersteuning op basis van verschillende onderwerpen binnen een positieve sportcultuur.

 

Positieve sportcultuur

Vrijwilligersbeleid

De meeste sportverenigingen zijn vrijwilligersorganisaties. Leden spelen een belangrijke rol in het reilen en zeilen van de vereniging. Een goed vrijwilligersbeleid maakt een sportvereniging minder kwetsbaar. WSDH kan ondersteuning bieden aan alle sportverenigingen in Den Haag bij het creëren van een georganiseerd en gestructureerd vrijwilligersbeleid.  

 

Vrijwilligersbeleid

Open club (voorheen: Maatschappelijk verantwoord verenigen)

Een sportvereniging kan zo veel méér zijn dan alleen een sportvereniging. Sportverenigingen staan midden in de maatschappij en spelen daardoor een belangrijke rol in hun omgeving. Door verbinding en samenwerking te zoeken ontstaan er nieuwe kansen en mogelijkheden voor alle betrokken partijen.

 

Open club

(Vrijwillig) kader

Het (vrijwillig) kader is er voor voor de dagelijkse gang van zaken, de wekelijkse trainingen, ze geven handen en voeten aan het beleid en zijn (vaak) het aanspreekpunt voor sporters en andere leden bij de vereniging. Zij hebben dan ook veruit het meeste contact met de leden. Dit laat zien dat het (vrijwillig) kader een belangrijke rol vervult in het reilen en zeilen binnen de vereniging.

 

(Vrijwillig) kader

Sportcoördinator aanvragen?

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie over het aanvragen van een sportcoördinator? Bekijk hoe je een sportcoördinator kan aanvragen en waar je rekening mee moet houden!

Blijf op de hoogte!

Ontvang maandelijks een update over het laatste nieuws van WSDH.

Ik wil updates ontvangen