Wat is Streetsport?

Streetsport - Buiten spelen in Den Haag

hé Streetsporter!

Hou je van sport en buiten spelen in Den Haag? Kom dan naar de playground bij jou in de wijk! Op de playground kun je veilig buiten spelen en sporten, zoals voetballen of basketballen, maar ook urban sports of slacklinen. Je kunt er andere streetsporters ontmoeten en vrienden maken. De playground is voor iedereen. Hou je wel aan de regels op de playground. Elkaar met respect behandelen bijvoorbeeld. Niet vloeken. Samenspelen. Logisch toch?!

Elke week kun je meedoen aan sportactiviteiten op de playgrounds in Den Haag. Die worden georganiseerd door de buurtsportcoaches en sportleiders van Streetsport. Als ze er zijn hangt de Streetsport-spandoek uit. Je kunt dan sportmaterialen lenen of meedoen met de activiteiten of trainingen. Tip: volg Streetsport via Instagram en Facebook. Dan weet je altijd wat er georganiseerd wordt en mis je niets.

Aanmelden voor de Streetsportactiviteiten is niet nodig, je kan gewoon langs komen en meedoen! Bekijk in de Streetsport activiteiten roosters wanneer onze coaches en sportleiders bij jou op de playground staan.

 

 

 

 

De Haagse Playgrounds

Playgrounds zijn speelterreintjes in de wijk waar je veilig kunt sporten. De terreintjes liggen dichtbij huis zodat je nooit ver hoeft te lopen en je met kinderen uit de buurt kunt spelen. De playgrounds zijn het idee van superberoemde Nederlandse sporters, zoals voetballer Cruyff (Cruyff Courts) en tennisser Krajicek (Krajicek  Playgrounds). Alle kinderen moeten de kans krijgen buiten te spelen en te sporten. Dat vinden wij ook. En jij?

Regels op de playgrounds

Iedereen moet veilig en met plezier op de playgrounds kunnen sporten en buiten spelen in Den Haag. Daarom gelden er regels op de playground. Iedereen is welkom die zich aan de regels houdt. Dus wij, jij, ouders, iedereen op de playground respecteert de regels:

  • Toon respect!
  • Speel eerlijk spel
  • Bewaar de goede sfeer
  • Let op je woorden (niet vloeken!)
  • Wees zuinig met het materiaal
  • Deel de playground met iedereen
  • Bij problemen: praten (en niet vloeken of slaan!)
  • Hou de playground schoon
  • Geen drugs! Geen drank!

Meidensport

Je raadt het al, Streetsport is niet alleen voor jongens. De playgrounds zijn natuurlijk ook voor meiden! Veel meiden hebben dat al door en komen lekker sporten op de playgrounds. Super! Het is extra leuk dat Streetsport activiteiten worden georganiseerd vóór en dóór meiden. Vrouwelijke buurtsportcoaches en sportleiders organiseren voetbal, boksen, dans, breakdance en nog veel meer speciaal voor meiden. Dus hé meiden, neem je vriendinnen mee en kom sporten! Hou Instagram, TikTok en Facebook in de gaten.

 

Meedoen met Streetsport?

Wil jij meedoen met leuke activiteiten op de playground? Bekijk waar en wanneer we op een pleintje bij jou in de wijk staan, trek je schoenen aan en doe mee! Misschien staan we wel bij jou om de hoek! Benieuwd waar je kunt Streetsporten? Bekijk de kaart hieronder en selecteer ‘Playgrounds’.

Benieuwd wanneer er activiteiten georganiseerd worden op de playgrounds? Bekijk hiervoor de Streetsport roosters:

Waar wij actief zijn
Filter op