Positieve sportcultuur

Een positieve sportcultuur in Den Haag

WSDH ondersteunt alle sportverengingen in Den Haag bij het creëren van een positieve sportcultuur. Hiermee geeft WSDH op een actieve manier uitvoering aan het Haags Sportakkoord, waarin staat beschreven dat iedereen met plezier, eerlijk, veilig en zorgeloos kan sporten en bewegen. WSDH stimuleert een positieve sportcultuur zodat mensen zich op een veilige en plezierige manier middels sport kunnen ontwikkelen en zodat incidenten zoveel mogelijk worden voorkomen of op een juiste manier worden afgehandeld. Om veiligheid in de sport te stimuleren, ondersteunt WSDH de volgende basisvoorwaarden:

Om plezier in de sport de stimuleren, ondersteunt WSDH op de volgende onderwerpen:

WSDH ondersteunt verenigingen onder andere door het geven van workshops, het begeleiden van trainers en bestuurders, het ondersteunen en adviseren bij incidenten, informatievoorziening over een positieve sportcultuur en ondersteuning op maat. Daarnaast zijn wij betrokken bij bestaande projecten zoals de Haagse Norm. Om sportverenigingen optimaal te kunnen ondersteunen, werken we intensief samen met verschillende partners. Voorbeelden van belangrijke samenwerkingspartners zijn: de John Blankenstein Foundation, het Centrum Veilige Sport Nederland en De Haagse Hogeschool.

Voor vragen over een positieve sportcultuur en de ondersteuning vanuit WSDH met betrekking tot dit thema kunt u contact opnemen met Folkert en Jan-Willem.

 

Updates

Heb jij ‘m al? Gratis VOG-regeling

Met de campagne ‘Heb jij ‘m al?’ wil Centrum Veilige Sport Nederland alle verenigingen motiveren en activeren om gebruik te maken van de Regeling Gratis VOG. Bij WSDH staan we volledig achter deze campagne en streven we naar steeds meer (Haagse) sportverenigingen die gebruik maken van deze regeling.

Wat zijn de voordelen van het aanvragen van een VOG? En hoe werkt de gratis VOG-regeling? Dit lees je in het bericht.

Heb jij ‘m al? Gratis VOG-regeling

Ken jij de ruim 80 effecten van sport & bewegen al? 

Het Human Capital Model (HCM) geeft ruim 80 effecten van sport en bewegen weer op 6 verschillende gebieden. Het model maakt het mogelijk om op een snelle manier meer te lezen over een specifiek effect van sport en bewegen, laat zien welke expert jou hier meer over kan vertellen, geeft informatie over erkende interventies en geeft weer welk instrument jou hier verder mee kan helpen. Bekijk het Human Capital Model!

Doe de inclusiecheck voor jouw sportvereniging!

De alliantie Wees welkom in de sport is gestart met de campagne ‘Ik heb het in me, zie jij het ook‘. Deze campagne heeft als doel dat iedereen zich welkom voelt in de sport en daagt sportaanbieders uit het gesprek op gang te brengen over de waarden van een inclusieve en gastvrije sportomgeving. Lees meer over de alliantie en de campagne en doe de inclusiecheck voor jouw vereniging. Bekijk onze pagina respect en inclusie voor meer informatie.

Doe de inclusiecheck
Jan-Willem van Vliet06 414 86 469
 
Folkert Steen