Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht bij WSDH

Willem Looije, voorzitter

“Ik ben toegetreden tot de Raad van Toezicht omdat ik op de eerste plaats een groot liefhebber ben van sport en bewegen. De ambities van WSDH om mensen in beweging te brengen en te houden spreekt mij enorm aan. En dan ook nog in de stad waar ik geboren en getogen ben; daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen en zo mijn maatschappelijke betrokkenheid tot uiting brengen.

Het werk als toezichthouder in het domein sport en bewegen vind ik leuk. Het is mensenwerk en het draagt bij aan mijn netwerk. Ik leer nieuwe mensen kennen, kom op nieuwe plekken en bezoek verschillende sportverenigingen en evenementen. Als toezichthouder kan ik regelmatig met de directie sparren, klankborden en soms adviseren. Met mede-toezichthouders hebben we strategische gesprekken over verschillende beleidsthema’s en de toekomst van WSDH. Zo combineer ik verschillende rollen, waarin verschillende competenties nodig zijn, wat het voor mij ook weer leerzaam maakt. Ik ben er trots op om voorzitter te zijn van de Raad van Toezicht van WSDH.”

Carola Uilenhoed, lid

“Ik ben een geboren Hagenaar en trots op onze prachtige stad. Dankzij mijn achtergrond als voormalig topsporter in de judosport, koester ik een diepe passie voor sport. Ik ben ervan overtuigd dat sport een positieve invloed kan uitoefenen op onze gemeenschap, en WSDH vervult een cruciale rol in het in beweging brengen van heel Den Haag. Ik geloof in de kracht van sport om zowel verenigingen als individuen positief te beïnvloeden.

Het is mijn hoop dat ik met mijn ervaring, kennis en netwerk een waardevolle bijdrage kan leveren aan WSDH. Als lid van de Raad van Toezicht krijg ik de kans om betrokken te zijn bij iets waar ik gepassioneerd over ben: het ondersteunen van de sportieve gemeenschap in Den Haag. Bovendien zal dit mij persoonlijk helpen groeien en mij verder ontwikkelen.”

Simone Willemse, lid

Sport is in mijn ogen een cruciaal element voor het welzijn van alle inwoners van Den Haag, WSDH speelt hierin een belangrijke rol. Sport en bewegen hebben altijd een centrale plaats ingenomen in mijn leven. Ik heb zowel mijn HBO- als Masterdiploma in sportstudies behaald en ben al jaren actief in de sportsector, zowel professioneel als vrijwillig.

In mijn dagelijkse leven ben ik directeur van ROC Mondriaan Lifestyle, Sport en Bewegen, de opleiding waar veel medewerkers van WSDH hebben gestudeerd. Ik ben al een aantal jaren betrokken bij WSDH, eerst als bestuurslid en nu als lid van de Raad van Toezicht. WSDH is een geweldige organisatie met gepassioneerde medewerkers die echt een verschil maken in Den Haag. Het is fantastisch om hieraan te mogen bijdragen en samen te werken met zo’n toegewijd team.

Gert-Jan de Jager, lid

“Ik ben Gert-Jan de Jager, 64 jaar en woon in Den Haag. Sinds februari 2017 was ik bestuurslid-penningmeester van WSDH en vanaf medio 2023 lid van de Raad van Toezicht.

Ik werd destijds gevraagd voor deze bestuursfunctie door toenmalig voorzitter Anneke van Zanen. Ik werkte als accountant bij het Ministerie van Financiën en was voorzitter van het bestuur van korfbalvereniging KVS in Scheveningen. Deze combinatie maakte dat het penningmeesterschap van WSDH “op mijn lijf geschreven”  was, aldus Anneke.

Ik heb er inderdaad nooit spijt van gehad. De periode van mijn bestuurslidmaatschap was boeiend met ups maar ook enkele downs. Er waren de nodige interessante en uitdagende ontwikkelingen zoals de nieuwe subsidieregeling, enkele directiewisselingen en recent nog de omvorming van het bestuur naar de Raad van Toezicht.

Inmiddels ben ik gepensioneerd. geen voorzitter meer bij KVS en door ziekte helaas een poosje uit de running geweest, maar nu gelukkig actief in de Raad van Toezicht. WSDH is en blijft een boeiende en inspirerende club met een prachtige missie en is niet meer weg te denken uit de Haagse sportwereld.”