Haagse Schoolsport Olympiade

Haagse Schoolsport Olympiade 2024

De Haagse Schoolsport Olympiade (HSSO) vindt ook dit jaar weer plaats! Op dinsdag 18 juni 2024 en donderdag 20 juni 2024 zullen ruim 3200 kinderen uit groep 8 van alle basisscholen in Den Haag de strijd met elkaar aangaan. Tijdens de Olympiade beoefenen de deelnemers verschillende Olympische en individuele sporten.

Organisatoren

De HSSO wordt georganiseerd door studenten van het ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool, in samenwerking met de sportcoördinatoren van WSDH.

 

Doel en missie

De Haagse Schoolsport Olympiade heeft als missie om kinderen een leuke, sportieve en leerzame dag te bezorgen. Innovatie, nieuwe ingevingen en gezonde voeding staan hierin centraal.

De HSSO heeft een ambitieuze visie: binnen drie jaar het grootste en meest innovatieve meerdaagse sportevenement te zijn. Daarnaast streeft de HSSO ernaar dat er tijdens dit meerdaagse sportevenement zoveel mogelijk basisschoolleerlingen uit groep 8 in de omgeving Den Haag kunnen participeren én kennis leren maken met nieuwe sporten.

Meer informatie en inschrijven

Op de website van de HSSO vindt u meer informatie over dit meerdaagse evenement. De inschrijvingen voor de HSSO zijn geopend vanaf 18 januari, dus schrijf je snel in!