Haagse Schoolsport Olympiade

Haagse Schoolsport Olympiade 2024

De Haagse Schoolsport Olympiade (HSSO) is al meer dan 25 jaar een begrip en vindt ieder jaar plaats in juni bij de Sportcampus Zuiderpark. Ruim 3200 kinderen uit groep 8 van alle basisscholen in Den Haag gaan de sportieve strijd met elkaar aan op deze dag. Tijdens de Olympiade beoefenen de deelnemers verschillende Olympische en individuele sporten. Bekende sporten zoals voetbal, basketbal en fietsen komen langs, maar ook nieuwere sporten zoals baseball5, pickleball en archery tag!

Organisatie

De HSSO wordt georganiseerd door studenten van het ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool, in samenwerking met de sportcoördinatoren van WSDH.

 

 

Doel en missie

De Haagse Schoolsport Olympiade heeft als missie om kinderen een leuke, sportieve en leerzame dag te bezorgen. Innovatie, nieuwe ingevingen en gezonde voeding staan hierin centraal.

De HSSO heeft een ambitieuze visie: binnen drie jaar het grootste en meest innovatieve meerdaagse sportevenement te zijn. Daarnaast streeft de HSSO ernaar dat er tijdens dit meerdaagse sportevenement zoveel mogelijk basisschoolleerlingen uit groep 8 in de omgeving Den Haag kunnen participeren én kennis leren maken met nieuwe sporten.

Meer informatie en inschrijven

Op de website van de HSSO vindt u meer informatie over dit meerdaagse evenement.

Website van de Haagse Schoolsport Olympiade

De HSSO in 2024

In 2024 organiseerden team schoolsporttoernooien – Suzy, Nathan en Luc – de Haagse Schoolsport Olympiade voor ruim 3200 kinderen. Op dinsdag 18 en donderdag 20 juni 2024 was het een groot feest in en rondom de Sportcampus Zuiderpark. Bekijk de blog & aftermovie van deze editie!

Op de radio

Tijdens de tweede dag van de Haagse Schoolsport Olympiade werd sportcoördinator Nathan van WSDH geïnterviewd door Omroep West. Het interview is te beluisteren vanaf minuut 54 op: West Wordt Wakker – Omroep West.

Blog: de HSSO in 2024

 

 

Blijf op de hoogte!

Ontvang maandelijks een update van het laatste nieuws over schoolsport in Den Haag.

Ik wil schoolsport updates ontvangen