08 Feb

ADO Den Haag voor Iedereen van start!

In januari zijn wij in samenwerking met ADO Den Haag in de Maatschappij gestart met het project ADO Den Haag voor Iedereen! De aanleiding voor het opstarten van dit project gebeurde een jaar geleden waarbij ADO Den Haag op een tweede plaats eindigde tijdens de race om het beste ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ van de Vriendenloterij. Tijdens deze inschrijfronde konden alle ‘Betaald Voetbal Organisaties’ een nieuw project aanleveren om hiermee kans te maken op een mooi startbedrag. ‘ADO Den Haag voor Iedereen’ was één van de trotse winnaars en een jaar naar dato kon dit project dan eindelijk van start gaan. ‘

ADO Den Haag voor Iedereen’ heeft als doel om meer verbinding te creëren tussen de diverse stadsdelen van het prachtige Den Haag. Middels sportevenementen wil ADO Den Haag kinderen met elkaar in contact brengen om te leren van elkaars gewoontes, culturen en regels. Ook al zijn wij anders, we zijn allemaal een uniek onderdeel van Den Haag! Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn de evenementen nog enkele maanden uitgesteld. Toch heeft er afgelopen maand in bijna elk stadsdeel een team met kinderen van 10-12 jaar gevormd dat (twee)wekelijks traint op een playground in de wijk en zich voorbereidt op de evenementen. Naast de trainingen vanuit onze Streetsport collega's vonden afgelopen week de eerste ‘maatschappelijke’ voetbaltrainingen plaats gegeven door trainers van ADO Den Haag. Niet zo maar voetbaltrainingen, want naast de oefeningen die op een voetbaltraining centraal staan, worden ook maatschappelijke thema’s meegegeven aan de deelnemers van het project. Met ‘Leven als een ADO-prof’ als overkoepelend thema worden spelers en speelsters zich bewuster op de gebieden van gezondheid, acceptatie en doelen stellen.

Op donderdag 4 februari werden deze trainingen voor het eerst gegeven aan de deelnemers van ‘ADO Den Haag voor Iedereen’. Van drie tot vier was ADO Den Haag op bezoek bij stadsdeel Segbroek. Op Krajicek Playground Hondiusstraat waren er 12 deelnemers bij de thematraining acceptie, gericht op respect in en buiten het veld. Aansluitend werd er om vijf uur een training gegeven in de Stationsbuurt in het centrum van Den Haag. Op Krajicek Playground Deltaplantsoen stond ‘doelen stellen’ centraal en deden tien kinderen mee aan de training.

Aanmelden voor het project kan nog steeds via www.adodenhaag.nl/adovooriedereen!