16 Apr

ADO spelers bezoeken ADO festival bij playground Lipa

Het Streetsport seizoen is officieel afgetrapt en ook de ADO festivals (voorheen ADO clinics) zijn nu weer begonnen. Bij zo'n festival worden niet alleen leuke voetbalactiviteiten georganiseerd, het is een feest van jong tot oud met voetbal, springkussens en andere activiteiten. De deelnemers bij Lipa in stadsdeel Laak werden woensdag verwend met een bezoek van twee ADO Den Haag spelers.

Niekiema en Vigen trappen een balletje mee bij ADO festival Lipa

Twee topvoetballers van ADO Den Haag op bezoek bij Krajicek Playground Lipa, dat zien de Streetsporters niet iedere dag. De jonge Streetsporters genoten van de tricks van spelers Kilian Nikiema en Lasse Vigen Christensen.

Niekiema en Vigen naast je op het veld, dat geeft natuurlijk een boost! En dat merkten onze Streetsport buurtsportcoaches Rémy, Jarno, Quincy en Ikenna toen de kinderen mét en tegen elkaar speelden. Meevoetballen, maar ook een stukje helpen en coachen pakten de spelers mee. Want wat is de beste technische speler zonder een plan of goede mindset?

Voor het winnende team, de beste keeper en sportiefste actie stonden unieke prijzen klaar die de ADO spelers met trots uitreikten. Voorbeelden hiervan waren een voetbal met daarop handtekeningen van de hele ADO-selectie of zelfs een voucher om dit seizoen een wedstrijd van ADO te zien in het stadion!

ADO Festival Lipa in beeld

Aankomende ADO Festivals

Wil jij erbij zijn op het volgende festival? Binnenkort staan wij bij playground Oeverwallaan in Leidschenveen-Ypenburg en bij Cruyff Court ADO in Escamp. Bekijk meer informatie:

Samenwerking en eerdere ADO activiteiten

'WSDH zit door heel Den Haag en is de ideale partner voor ons om het geelgroen van 'Onze Trots' overal te laten zien.' - Wesley Bierens (2023), projectleider beleving bij ADO Den Haag

Door de jaren heen hebben wij diverse projecten gelanceerd in samenwerking met ADO Den Haag. In 2022 werd al een samenwerking gesloten met ADO PowerVrouwen, met als doel het realiseren van trajecten die bijdragen aan de zelfstandigheid, het zelfvertrouwen en de maatschappelijke kansen van meiden van 8 tot 16 jaar. In maart 2023 hebben ruim 50 enthousiaste meiden van SV Die Haghe al een clinic gekregen van trainers & spelers van ADO Den Haag Vrouwen! Ook hebben we op de playgrounds met Streetsport al het project 'Leven als een ADO prof' gehad. Al met al is de samenwerking met ADO Den Haag enorm waardevol voor ons, en natuurlijk voor de kinderen die hierdoor geïnspireerd worden!

Op naar de volgende ADO festivals op de playgrounds van Streetsport!