20 Okt

All Together Challenge

In het kader van de Coming Out Day op 11 oktober werd in Den Haag afgelopen zaterdag de #AllTogetherChallenge opgezet. Door de #AllTogetherChallenge daagt de gemeente en de John Blankenstein Foundation sporters en sportverenigingen uit de handen ineen te slaan. Dit werd bijvoorbeeld gedaan door online gastlessen over gelijkheid in de sport of door het delen van een uitdaging met een ander team op social media met #AllTogetherChallenge. Een andere manier om in actie te komen is het dragen van een regenboogaanvoerdersband of het gebruik van een regenboogvlag. Met het dragen van de regenboogbanden en het presenteren van de regenboogvlag laat een sportvereniging zien dat iedereen welkom is op haar vereniging. Wij ondersteunen deze challenge en twee van onze sportcoördinatoren Jan-Willem en Nathan hielpen zaterdag persoonlijk mee met het uitdelen van deze regenboogvlaggen en -banden op de onderstaande verenigingen.

  • SV Loosduinen
  • Voetbalvereniging PGS-Vogel
  • Judoclub Paddepad
  • Hellas
  • Haagse Tennisvereniging (HTV)

Naast de inzet van onze sportcoördinatoren hielpen ook andere betrokkenen mensen vanuit de gemeente en WSDH mee met het uitdelen van deze vlaggen en banden. Zelfs onze wethouder sport, Hilbert Bredemeijer en Karin Blankenstein van de John Blankenstein Foundation gingen zaterdag persoonlijk langs bij verschillende verenigingen om de vlaggen en banden te overhandigen. In totaal zijn er meer dan 40 Haagse sportverenigingen bezocht. De reacties vanuit de sportverenigingen waren zeer positief en er was veel waardering voor het persoonlijke contact. De meeste verenigingen hadden direct een mooie plek voor de regenboogvlag in gedachten en teams die de gekleurde aanvoerdersbanden konden dragen.

Is bij jouw sportvereniging iedereen welkom en wil jij dit graag uitdragen? Of wil jij meer weten over respect en inclusie als belangrijk onderdeel in het creëren en stimuleren van een positieve sportcultuur? Bekijk meer informatie of neem contact op met onze coördinator positieve sportcultuur: