04 Jul

Buurtsportcoach Olga organiseert kijkdag bij Willem de Zwijgerschool

27 juni is een kijkdag georganiseerd voor de leerlingen van de Willem de Zwijgerschool en voor hun ouders. Met de kijkdag worden de kinderen geprikkeld met nieuwe dansstijlen en wordt er doorstroom gecreëerd naar dansscholen. Ook worden de ouders van de kinderen betrokken bij de school en de ontwikkeling van hun kind.

'Ik weet zeker dat de kinderen van Willem de Zwijgerschool dit liedje volledig mee kunnen dansen én zingen!' - Olga Kartodimedjo, buurtsportcoach Dans

Voorafgaand heeft Olga (buurtsportcoach Dans) hard gerepeteerd met de kinderen uit groep 1 t/m 8 van de Willem de Zwijgerschool in Scheveningen. Ze kregen 4 weken de tijd om te oefenen voor hun ‘show’, dit vonden ze erg spannend. Tijdens de kijkdag konden de kinderen laten zien hoe een ‘reguliere’ dansles eruit ziet en wat ze daar doen, zoals een warming-up of het oefenen van nummers en dansjes die al reeds ingestudeerd zijn. Een van die nummers was 'Leven' van Maan. 'Ik weet zeker dat de kinderen van Willem de Zwijgerschool dit liedje volledig mee kunnen dansen én zingen!' zegt Olga.

De kijkdag was zeer populair. Er waren zoveel inschrijvingen dat de lessen verdeeld moesten worden in 2 blokken van 4 weken. Ieder blok was goed voor 50 deelnemers. De grote betrokkenheid van de ouders heeft Olga het meest geïnspireerd. Zij waren constant op zoek naar mogelijkheden voor hun kind om door te groeien!