02 Dec

Vechtsport-cursus FUNdamentals

Wat is plezier eigenlijk en hoe zorg ik dat mijn leerlingen plezier beleven? Dit leerden onze buurtsportcoaches onder andere in de FUNdamentals cursus van het Nederlands Insituut voor Vechtsport en Maatschappij. Op 20 november hebben onze buurtsportcoaches die zich bezighouden met vechtsporten deze cursus gevolgd.

Vroeg op de zondagochtend waren collega's Malika, Samar en Melizano aanwezig bij Boksschool Houwaart om te leren hoe ze hun creativiteit in kunnen zetten om tot nieuwe trainings- en oefenvormen te komen voor bij het lesgeven. Ook vechtsportscholen Martial Arts Center en Boksschool Houwaart zelf, deden mee aan de cursus. In de cursus kregen ze tips en tricks bij het leren van nieuwe oefenvormen. Ze leerden Out of the Box te denken en zo met bestaande materialen en oefeningen iets nieuws te verzinnen. Daarnaast was er aandacht voor de grote veranderingen die kinderen ondergaan tussen de 11 en 18 jaar. Natuurlijk werden de oefeningen en spelletjes zelf getest en konden ze met een lach stoten uitdelen en ontvangen.

Malika, Samar en Melizano hebben een leerzame dag gehad en veel nieuwe inzichten verkregen die ze gaan inzetten op de playground met Streetsport of bij naschoolse sportlessen bij scholen in Den Haag!