26 Jun

De Haagse Sportzomer gaat van start!

Een zomer met het EK beachvolleybal, de Olympische spelen én Tour de France is niet zomaar een zomer: dit is de Haagse Sportzomer. Rondom deze gebeurtenissen worden allerlei sportieve activiteiten georganiseerd waar jij aan mee kan doen. In deze blog delen wij wat er deze zomer te doen is in onze 'sportstad aan zee'.

3 grote evenementen: TeamNL Sport Experience, Tour de France Femmes & EK Beachvolleybal

Wij hebben hieronder op een rijtje gezet wat er precies te doen is bij deze activiteiten en natuurlijk waar en wanneer je ze kunt beleven:

  • TeamNL Sport Experience

Kennismaken met verschillende sporten. Op veel plekken in de stad en voor iedereen! Je treft hier de bekende Olympische sporten zoals volleybal, basketbal en hockey, maar ook nieuwe sporten zoals pickleball. En om de brug te maken naar de Tour de France, fietsen/BMX is ook vertegenwoordigd bij de Sport Experience!

  • Tour de France Femmes

De allergrootste wielerronde voor vrouwen ter wereld! En dat door onze mooie stad. De vrouwen komen onder andere langs het Zuiderpark en de finish is bij Kijkduin. Op deze dag - maandag 12 augustus - is er een groot fietsfestival bij het Zuiderpark met onder andere een BMX baan, graffiti workshop en dikke banden race. En je kunt natuurlijk de 154 atleten aanmoedigen die snel langs komen op de racefiets!

  • EK Beachvolleybal

De beste beachvolleyballers van Europa komen naar Scheveningen. Kom jij ze aanmoedigen van 13 t/m 18 augustus? Er worden poulewedstrijden gespeeld (loting eind juni) en ook de finales vinden plaats op het strand van Scheveningen.

Streetsport en overige activiteiten

  • Streetsport

Uiteraard gaan onze Streetsport activiteiten gewoon door in de zomerperiode. Wél kunnen de roostertijden iets afwijken van wat je gewend bent. Dus vraag even bij jouw Streetsportleider na op welke dagen er activiteiten zijn.

Nog niet bekend met Streetsport? Bekijk onze Streetsport locaties & playgrounds in Den Haag.

  • VakantiePas Kick-off

Op maandag 15 juli is er een grote VakantiePas kick-off in het Zuiderpark. Alle basisschoolkinderen zijn hier welkom voor leuke activiteiten. Wat wij hier gaan doen is nog een verrassing. Houd onze Instagram pagina in de gaten voor meer informatie!

  • Buurtfeesten in Segbroek Leidschenveen, Centrum en Haagse Hout deze zomer

Deze zomer zijn er ook een aantal lokale buurtfeesten in de stadsdelen. Zaterdag 29 juni gaan wij naar het 'EK Festival Segbroek', waar samen met Wijkz, de politie en SC Remo verschillende activiteiten worden georganiseerd. Op 6 juli is in Leidschenveen het grote 'Feest in de Vinex' waar je verschillende activiteiten en workshops kunt volgen.

En we denken er nu nog niet aan, maar op 28 augustus is er een 'Einde zomerseizoensfeest' bij Vermeerpark. En een paar dagen later is het bij Spaarwaterstraat tijd voor een groot buurtfeest.

Wat ga jij doen deze Haagse Sportzomer?

Er is voor iedereen iets te doen deze zomer. Dus kijk welke activiteit(en) jij graag wil bezoeken en doe gezellig mee! Alle activiteiten zijn helemaal gratis en misschien wel bij jou om de hoek. Tot bij een van de zomeractiviteiten!