27 Sep

De Haagse Stadsspelen 2023: een tweedaags beweegfestival met inspirerend sportaanbod

Op 23 en 24 september vonden de Haagse stadsspelen plaats in en rond Sportcampus Zuiderpark. Een evenement dat jaarlijks terugkeert en waar iedere Hagenaar 2 dagen lang kennis kan maken met het grote sportaanbod van de stad. Dit jaar trok het beweegfestival zo'n 12 duizend bezoekers; jong en oud.

Op weg naar de Stadsspelen werd je verwelkomd door de vrolijke vlaggen van de Stadsspelen en de banners van WSDH. De energieke muziek en de diverse actieve sportactiviteiten bij de hoofdingang moedigden je reeds aan om - gratis - in beweging te komen. Er was zoveel om uit te kiezen!

Denk aan skaten met buurtsportcoach Jan Willem. Of een uitdaging in de voet- en basketbal hoek met onder andere buurtsportcoaches Sellam, Mounaim en Ikenna. Ook atletiek met Terry bij de AV Sparta stand en freerunnen lieten de bezoekers niet onbewogen. Het zijn slechts een aantal voorbeelden van het sportaanbod bij de Stadsspelen Den Haag. Benieuwd welke sportverenigingen er allemaal waren? Dit lees je onderaan de blog.

Volle stempelkaarten en leuke verrassingen bij de Haagse Stadsspelen 2023

Bij binnenkomst in de grote Sportcampus Zuiderpark werd je verwend met een uitvouwbare flyer met daarin onder andere de plattegrond en het programmaboekje, gevuld met kortingsacties van de deelnemende sportverenigingen. En was er nog meer te beleven. De Sportcampus was overzichtelijk ingedeeld in een vechtsporthal, balsporthal, atletiekplein, beachhal en ooivaarsplein. Door deelname aan een activiteit op al deze plekken kreeg je een stempel. Met een volle stempelkaart ontving je ook nog een leuk cadeautje naar keuze! Op beide dagen waren de jonge deelnemers nog tot laat in de middag druk bezig om de stempelkaarten vol te krijgen!

In de vechtsporthal wisten de aanwezige verenigingen op een unieke en zeer professionele manier hun deelnemers heel uitnodigend in hun kracht te zetten. Karate trok daardoor bijvoorbeeld naast kinderen óók volwassenen aan. De kleurige zwembuizen bij Taekwondo en Krav Maga creërden een speels, veilig en ongedwongen sfeer. En door de (kick)boks, MMA, BJJ en de Koreaanse zwaardkunst werd veel jeugd ook bemoedigd.

Dan was er nog het dansprogramma: een 'gymzaal van de toekomst' omgetoverd tot podium en danszaal. Ieder uur een nieuwe dansschool of -groep die haar danskunsten mocht laten zien aan een publiek van veelal kinderen met ouders. De optredens van de dansscholen - van salsa tot balinese dans - werden gevolgd door een workshop. Nadat de kinderen hadden genoten van een show, mochten ze zelf die dansstijl gaan oefenen met een ervaren dansdocent. Buurtsportcoach Olga had niet alleen het programma verzorgd, maar ze heeft ook in het weekend zelf nog meegedanst met de kinderen, ouders en natuurlijk een aantal collega's zoals Leroy en Ismaël!

We kijken terug op een - letterlijk - bewogen weekend waar Den Haag kennis heeft kunnen maken met het uitgebreide, veelzijdige en inspirerende sportaanbod. Gezinnen zijn met een grote glimlach naar huis gegaan. En hun herinneringen zijn aangevuld met sport- en beweeginspiratie. Namens WSDH willen wij iedereen bedanken die dit sportieve weekend weer onvergetelijk heeft gemaakt!

De Stadsspelen in het AD

Ook het AD blikt terug op de Stadsspelen met een artikel:

"Ruim 12.000 deelnemers hebben zich afgelopen weekeinde in het Zuiderpark in het zweet gewerkt tijdens de Stadsspelen. Bezoekers konden verschillende sporten uitproberen, zich uitleven op een stormbaan of luisteren naar en meedoen met clinics van topsporters." - AD

Lees het hele artikel via het AD:

Starten met sporten en bewegen: download de app Sjapo Stadsspelen en doe mee met een proefles bij een vereniging naar keuze!

Hieronder staan alle sportaanbieders van de Stadsspelen op een rijtje. Heb jij tijdens de Stadsspelen meegedaan aan een activiteit en lijkt het je leuk een keer bij de sportvereniging te kijken? ALLE sportaanbieders hebben een leuke kortingsactie voor jou! Via de app Sjapo Stadsspelen kun je een voucher inwisselen tegen een proefles. Download de app in de play/app store en ga eens kijken bij een vereniging! Natuurlijk kun je ook altijd meedoen met Streetsport: sporten bij jou in de wijk.

AV Sparta, Baek-Ho Dojang, Badmintonclub DKC, Beweigi, Bodyboxx, Brutal Gym, Damclub Hofstad, Dance Academie Natraj, Danceables, De Goede Worp, D-Ent, Donar, Double U Dance & Intro, Dwibumi, Haag Atletiek, Haagse Directe, Hague Hoppers, HBV The Jumpers, HC Den Haag, HTTV-070, Inclusive Cheer, Jump Freerun, KV Die Haghe, Karate Do Harmonie, Kilkenny Irisch Dance, Ko Fighting Fitness, Krav Maga Den Haag, Latin Soul Dance, Learn to Fly, Dansgroep Nogice, Pickleball Den Haag, Poetic Motion, Pusaka, Quick Steps, Sani Sportfit, Satepark Sweatshop, Storks, SV HMSH en Team City Bootcamp!