04 Okt

De heropening van Krajicek Playground Oranjeplein tijdens de Week van Toegankelijkheid

Op woensdag 4 oktober is Krajicek Playground Oranjeplein feestelijk heropend. Er waren diverse activiteiten en tegelijkertijd was er aandacht voor het thema 'inclusief spelen' tijdens de Week van Toegankelijkheid. In deze blog lees je meer over de nieuwe faciliteiten bij Oranjeplein en vertellen we over de Week van Toegankelijkheid. Lees snel verder!

Vorig jaar was het Krajicek Playground Hondius die volledig getransformeerd was en officieel werd heropend. Vandaag was de heropening van Krajicek Playground Oranjeplein aan de beurt met een gloednieuw voetbalveld (nu met kunstgras) en nieuwe speeltoestellen.

Om 14:00 begonnen de jongeren van de vernieuwde playground in stadsdeel Centrum aan een voetbaltoernooi. Onder leiding van buurtsportcoaches Malika en Jeremy werden sportieve wedstrijdjes gespeeld. Om 14:30 was er een korte onderbreking voor het officiële moment: de heropening van de playground door Wim van de Krajicek Foundation en Hilbert Bredemeijer (wethouder sport in Den Haag). Naast de Krajicek Foundation en de gemeente waren ook Wijkz, Buurtsportcoach Den Haag en Stichting Voorall aanwezig bij dit moment. De jongeren van Oranjeplein hielpen mee met de onthulling van het nieuwe bord op het voetbalveld en daarna gingen ze weer verder met hun toernooi. Direct naast het voetbalveld werd gebasketbald. In verband met de Week van Toegankelijkheid werd dit gedaan in een rolstoel. Zo ervaarden de deelnemers hoe het is om te sporten met een beperking.

Beelden van de heropening van Krajicek Playground Oranjeplein

Streetsport bij Krajicek Playground Oranjeplein

De buurtsportcoaches en sportleiders van Streetsport organiseren leuke activiteiten op de playgrounds in Den Haag, en dus ook bij Oranjeplein! Aanmelden voor de Streetsport activiteiten is niet nodig, je kan gewoon langs komen en meedoen is altijd gratis!

Op woensdag en donderdag is Streetsport bij Oranjeplein. Onze topper Malika organiseert hier wekelijks super leuke sportactiviteiten! Op de andere dagen kun je natuurlijk ook zelf of met je vrienden naar het plein komen om te sporten op het gloednieuwe kunstgrasveld!

Voor meer informatie over Streetsport bij Oranjeplein kun je Malika op Instagram volgen, of volg @wsdh.streetsport070 om niets te missen van Streetsport in Den Haag!

Week van Toegankelijkheid

Maandag ging de Week van Toegankelijkheid al van start. De Week van Toegankelijkheid is een landelijk initiatief van Ieder(in), met als doel zoveel mogelijk aandacht te trekken voor het thema toegankelijkheid. Hiermee willen ze dat iedereen, óók mensen met een beperking, volwaardig en op voet van gelijkheid kan deelnemen aan de samenleving. Overal in Nederland doen organisaties mee aan de week. Zij laten allemaal op verschillende manieren zien dat toegankelijkheid loont!