04 Jul

EK Festival Segbroek

Zaterdag 29 juni organiseerde WSDH in samenwerking met Wijkz, Politiebureau Segbroek en SC Remo het EK Festival Segbroek. Het evenement vond plaats op het sportcomplex van SC Remo aan de Asmansweg. Naast een voetbaltoernooi konden de deelnemers genieten van een gave voetbaldemonstratie en voetbalspelletjes.

Voetbalfestival in EK-sfeer

De maanden juni en juli staan in het teken van het EK Voetbal. De oranjekoorts bleek lange tijd uit te blijven in Nederland, maar bij aanvang van het EK begonnen de straten toch wat meer oranje te kleuren. Zo ook in Den Haag. In stadsdeel Segbroek werd er zelfs een EK Festival georganiseerd voor de jonge Hagenaren. WSDH organiseerde het festival in samenwerking met Wijkz Segbroek, Politiebureau Segbroek en SC Remo. Het festival had naast een sportieve insteek ook het doel om de jeugd uit Segbroek nog meer te verbinden met onder andere de wijkagenten, medewerkers van het wijkcentrum en de sportleiders van WSDH. Voetbal is meer dan een spel; naast het plezier dat kinderen hieraan beleven, levert voetbal ook een directe bijdrage aan verbinding, welzijn en sociale cohesie in een wijk. Het EK Festival Segbroek is hier een mooi voorbeeld van.

Spannende wedstrijden en een hoop plezier

Het Festival werd geopend door WSDH-directeur Job, die de kinderen enthousiasmeerde en zelfs nog een knap voetbaltrucje liet zien. Daarna was het de beurt aan een echte voetbalprof, die heel behendig allemaal freestyle trucs aan de deelnemers demonstreerde. Vervolgens mochten de deelnemers zelf aan de bak. Tijdens het EK Festival Segbroek stond het voetbaltoernooi centraal. Het toernooi werd in drie leeftijdscategorieën gespeeld: U10, U13 en U15 jaar. Zowel jongens als meisjesteams deden mee. Daarnaast waren er verschillende (voetbal)spellen op het terrein waar de deelnemers zich mee konden vermaken. Bijna het volledige Streetsportteam was aanwezig om de teams te begeleiden en een onvergetelijke dag te bezorgen.

Bekijk de aftermovie van het EK Festival Segbroek