Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Allianz Jeugd WK zeilen

8 juli 2022 - 15 juli 2022

Gemeente Den Haag is in 2022 gaststad van het Allianz Jeugd WK zeilen (8-15 juli) en in 2023 wordt het Allianz WK zeilen en The Ocean Race The Hague in Den Haag georganiseerd. Om heel Den Haag te laten ervaren hoe leuk watersport is organiseren we verschillende toffe activiteiten. We hebben in de maand juni een super leuk naschools sportaanbod. Iedereen van 8 – 12 jaar met zwemdiploma A kan zich aanmelden; BSO’s, scholen, welzijnsorganisaties maar ook individuele deelnemers zijn van harte welkom.

De Mobiele zeilles

Ben je na je eerste kennismaking met watersport via Optimist on Tour enthousiast geworden over watersporten en wil je graag een eerste echte zeilles volgen of wil je gewoon graag op een laagdrempelige manier kennismaken met het zeilen? Dat kan met de mobiele zeilles! De eerste serie mobiele zeillessen vindt plaats in juni van dit jaar in Den Haag.

Sinds 2014 hebben door middel van Optimist on Tour, het jeugd kennismakingsprogramma van het Watersportverbond, 117.000 kinderen kennis gemaakt met watersport. Om een vervolgstap te maken in de watersport, blijkt echter de afstand naar watersportverenigingen of vaarscholen in eigen omgeving vaak te groot. Daarom introduceert het Watersportverbond de ‘Mobiele zeilles’, waarmee we de zeilles naar jou toe komt in plaats van dat jij naar een watersportvereniging of vaarschool moet gaan.

Wanneer

Vijf weken lang strijkt de mobiele zeilles op woensdag en donderdag neer in Loosduinen, Den Haag. Bij recreatieplas Madestein (nabij het restaurant) krijg je 1,5 uur les van een gecertificeerde instructeur van het Watersportverbond en/of een Haagse vereniging. Je kan je inschrijven voor 1 les per week en krijgt dan gedurende vijf weken 1 keer per week les. Er wordt wel een kleine bijdrage per deelnemer gevraagd. Je kan je inschrijven voor de volgende data en tijdsblokken:

5x woensdagen (1, 8, 15, 22, 29 juni)

Tijdsblok 1: 13:30 tot 15:00
Tijdsblok 2: 15:00 tot 16:30
Tijdsblok 3: 16:30 tot 18:00

5x donderdagen (2, 9, 16, 23, 30 juni)

Tijdsblok 1: 15:00 tot 16:30
Tijdsblok 2: 16:30 tot 18:00

Per tijdsblok is er plek voor 12 kinderen.

Voor wie

De mobiele zeilles wordt speciaal georganiseerd voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die in het bezit zijn van zwemdiploma A. Je hoeft niet eerder gezeild te hebben, iedereen is welkom. Ben je nog geen 8 jaar of ouder dan 12 maar wil je wel graag meedoen? Stuur dan even een e-mail!

Kosten

Deelname aan de mobiele zeilles kost €25,- euro voor vijf lessen. Dit dient contant meegenomen te worden tijdens de eerste les.

Over de Mobiele Zeilles

De Mobiele Zeilles is een idee en initiatief van het Watersportverbond en wordt mede mogelijk gemaakt door het Watersportverbond en de Gemeente Den Haag. Het doel van de Mobiele Zeilles is om de drempel te verlagen om een eerste zeilles te volgen. Sinds 2014 hebben door middel van Optimist on Tour, het jeugdkennismakingsprogramma van het Watersportverbond, 117.000 kinderen kennis gemaakt met watersport. Om een vervolgstap te maken in de watersport, blijkt echter de afstand naar watersportverenigingen of vaarscholen in eigen omgeving vaak te groot. Met de Mobiele Zeilles willen het Watersportverbond en de Gemeente Den Haag de drempel om een eerste zeilles te volgen, verlagen. Bij succes ambieert de Gemeente Den Haag een blijvende pop-up locatie te openen.

Richting het Jeugd WK Zeilen 2022 en het WK Zeilen 2023 in Scheveningen, Den Haag, wil de Gemeente de Mobiele Zeilles op meerdere plekken in Den Haag mogelijk maken.

Meer informatie en inschrijven

Via de volgende link vind je meer informatie en kan je inschrijven: https://www.watersportverbond.nl/academy/mobiele-zeilschool/

Heb je nog vragen? Reageer dan gerust op deze e-mail of stuur een e-mail naar info@watersportverbond.nl of bel 06-21986860.

Gegevens

Begin:
8 juli 2022
Einde:
15 juli 2022

Locatie

Scheveningen
Den Haag, Nederland + Google Maps