Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stadsspelen Den Haag 2022

17 september 2022 @ 10:00 - 18 september 2022 @ 17:00

Maak kennis met verschillende sporten! Op 17 en 18 september zijn de Stadsspelen rondom de Sportcampus Zuiderpark. Tijdens de Stadsspelen is er van alles te zien en te doen, zoals Baseball5, skateboarden, volleybal, badminton, turnen, atletiek, basketbal en verschillende vechtsporten! Daarnaast kun je demonstraties van ervaren sporters en dansers bekijken. Ook zijn er gratis fit-testen, advies over gezonde voeding en een gezonde levensstijl. De activiteiten beginnen om 10:00 uur en duren tot 17:00 uur. Toegang is gratis!

Urban plein

Op het Urban plein zijn de echte 'Street sports' te beoefenen: van basketbal of skaten tot pannavoetbal en Baseball5. Bij Baseball5 staat er een slagkooi met snelheidsmeter. Naast de Urban sports zijn er ook andere sporten te beoefenen rondom het terrein bij AV Sparta. Zo kun je verschillende atletieknummers proberen (verspringen of kogelstogen) en is er tennis en korfbal.

Dans

Direct na de opening op zaterdag is er een zumba clinic door Angela Latin Soul Dance. Voor de Zondag heeft Olga, sportcoördinator dans, een gevarieerd aanbod geregeld. Er komen verschillende dansscholen met diverse stijlen voor clinics en optredens: Irish dance, ballet en nog meer! Als laatste is er een speciaal afsluitend optreden.

Haagse vechtsportdagen

Onze collega's Robin, Samar, Melizano en Carmen houden zich wekelijks bezig met vechtsporten en staan op 17 en 18 september ook in de topsporthal voor de Haagse vechtsportdagen. De topsporthal wordt omgetoverd tot een thuisbasis voor vechtsporten. In totaal zijn maar liefst 35 vechtsportverenigingen vertegenwoordigd tijdens het weekend! Lijkt een clinic (thai)boksen, karate, brasilian Jiu Jitsu, MMA of Taekwondo jou wel leuk? Of ben je benieuwd naar een showdemonstratie van Koreaans Zwaardvechten? Kom dan naar de topsporthal, misschien leer jij wel een gave move van (voormalig) topsporter Nouchka Fontijn of Tarik Khbabez.

Volleybalspeeltuin en Bamito

Er is voor alle leeftijden iets te beleven bij de Stadsspelen. In de breedtesporthal van de sportcampus zijn er leuke sportactiviteiten voor de jongste kinderen. Ook is er een 'Train the trainer' clinic waarbij je leert hoe je met jouw vereniging een mooi en veelzijdig volleybal/sportspeeltuin kan neerzetten. De Haagse volleybal- en badmintonverenigingen, en sportcoördinatoren Nathan (volleybal) en Dicky (badminton) zullen deze activiteiten ondersteunen!

Blijf op de hoogte van de Stadsspelen!

Kortom, er zijn veel verschillende sporten waarmee jij kennis kunt maken op 17 en 18 september. Het laatste nieuws over het programma van 2022 vind je op www.stadsspelendenhaag.nl. Foto's en video's van de stadsspelen bekijken? Ga dan naar de Facebook of Instagram pagina van Stadsspelen Den Haag.

Gegevens

Begin:
17 september 2022 @ 10:00
Einde:
18 september 2022 @ 17:00

Locatie

Sportcampus Zuiderpark
Meester P. Droogleever Fortuynweg 22
Den Haag, Zuid-Holland 2533 SR Nederland
+ Google Maps
Telefoon
070 305 2101