Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zet je brein in beweging!

30 juli 2021 @ 13:00 - 1 augustus 2021 @ 18:00

Gratis

Maak tijdens het Olympisch Festival kennis met de veelzijdigheid van denksport!

Zet je brein in beweging!
Op de Sportcampus in het Zuiderpark presenteren een aantal denksportbonden hun sport. Zo worden er schaak- en Go wedstrijden georganiseerd, zijn er demonstraties en kun je zelf een spelletje meespelen in de denksporten go, schaken en dammen!

Schaken
Schaken speel je tegen een-tegen-een op een bord met diverse ‘stukken’. Doel van het spel is om je tegenstander schaakmat te zetten. Dat betekent dat het belangrijkste stuk op het bord geen kant meer op kan. En om dat voor elkaar te krijgen
moet je goed opletten, vooruit denken en een plan maken! Weet je dat Nederland een hartstikke jonge schaakkampioen heeft? Wil je meer over schaken weten? Ga dan naar www.schaken.nl.

Bridge
Bridge is een kaartspel en speel je als team tegen een ander. Het is dus een teamsport. Doel van het spel is om zoveel mogelijk slagen te maken. Het aantal slagen dat je gaat maken (contract) heb je vooraf met je partner via ‘biedingen’
bepaald. En je tegenstanders zullen natuurlijk hun uiterste best doen om te zorgen dat jij jouw contact niet gaat halen. Als je het contact niet maakt kost het jouw team punten en wint het andere team punten. Weet je dat zelfs computers bridge nog niet hebben kunnen kraken? Wil je meer weten over bridge? Ga dan naar www.bridge.nl.

Dammen
Wie zegt dat dammen saai is, heeft het spel nog niet helemaal doorgrond. Dammen is net als schaken een bordspel dat je een-tegen-een speelt. Bij dammen speel je met schijven. Doel van het spel is alle schijven van de tegenpartij van het bord te spelen of de ander zo klem te zetten dat deze geen geldige zet meer kan doen. Weet je dat er een 5000 jaar oude variatie van ons huidige damspel is gevonden in Egypte? Wil je meer weten over dammen? Ga dan naar www.kndb.nl.

Go
Misschien heb je wel eens een Go-spel gezien met al die zwarte en witte steentjes. Go is best simpel, tot je leert wat er allemaal niet-mag (de uitzonderingen op de regels). Ook Go speel je een-tegen-een. Doel van het spel is een zo groot mogelijk deel van het bord te bezetten door dit te omsingelen met je eigen stenen en dat klinkt een stuk eenvoudiger dan het is. Een echte hersenkraker dus. Weet je dat het bij het spelen van Go niet netjes is onder het spelen commentaar te leveren op de eigen of andermans partij? Wil je meer weten over Go? Ga dan naar de website www.gobond.nl.

Gegevens

Begin:
30 juli 2021 @ 13:00
Einde:
1 augustus 2021 @ 18:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Nederlandse Denksporten

Locatie

Sportcampus Zuiderpark
Meester P. Droogleever Fortuynweg 22
Den Haag, Zuid-Holland 2533 SR Nederland
+ Google Maps
Telefoon
070 305 2101