14 Aug

Expertteam kader laat collega’s rollen en draaien

Ieder jaar organiseren onze expertteams bijscholingen voor hun collega’s. Dit jaar heeft expertteam kader gekozen voor een uniek concept.

De bijscholing werd gegeven in de vorm van een groepssessie waarbij twee sportcoördinatoren met een verschillende sportachtergrond hun ervaringen delen op het gebied van clubkadercoaching. De sessie werd afgesloten met een actieve sportles. Tijdens deze interactieve bijeenkomst zijn de volgende onderwerpen behandeld: opleidingen, de 4 inzichten van trainerschap, veiligheid tijdens het lesgeven, het borgen van de clubkadercoaching en de rol van de desbetreffende sportbond. De opzet van deze bijeenkomst is vooral om elkaar te inspireren en om van elkaar te leren.

In de eerste bijscholing kregen we een kijkje in de keuken van de turn- en skatewereld. Jan Willem, sportcoördinator skaten, mocht de spits afbijten en vertelde over zijn ervaringen in de freespirited skatewereld. Daarna nam Claudia, sportcoördinator turnen, ons mee in de gedisciplineerde turnorganisatie.

Tijdens de gesprekken kwamen de grote verschillen tussen de 2 sporten snel naar boven. Kernwoorden voor de turnwereld zijn structuur en hiërarchie, terwijl in de skatewereld plezier en vrijheid voorop staat. Beide sportlessen werden met veel plezier en gelach afgerond.  

“Wat een verfrissende manier om op deze manier kennis te kunnen maken met een andere sportwereld”, zei Olga, sportcoördinator dans. 

In de tweede bijeenkomst gaan we kennis maken met de voetbal-, rugby- en judowereld!