08 Mrt

Haags Korfbal Overleg: korfbalverenigingen zetten nog meer in op samenwerking

Op 28 februari kwamen verschillende Haagse korfbalverenigingen bijeen tijdens het Haags Korfbal Overleg. De korfbalverenigingen zoomden in op het thema ledengroei. Ook keken de verenigingen met elkaar hoe zij de onderlinge samenwerking kunnen stimuleren.

WSDH organiseerde samen met het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) en een sportconsulent van de gemeente Den Haag het Haags Korfbal Overleg. Er waren vijf besturen van Haagse korfbalverenigingen aanwezig bij HKV Achilles, waar het overleg plaatsvond. Dennis Christiaanse van VV Die Haghe was de gastspreker van vanavond. De avond stond in het teken van samenwerking. De aanwezige clubs dachten samen met de KNKV, de sportconsulent en WSDH-sportcoördinator Tymen na over hoe zij de samenwerking nog verder kunnen stimuleren.

Ledengroei en doorstroom

De avond werd afgetrapt door de bond. In Nederland neemt het aantal leden van korfbalverenigingen af. Dit baart het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond zorgen. In Den Haag is er bij de korfbalverenigingen een andere tendens zichtbaar: hier gaan er geen leden weg, maar komen er juist nieuwe leden bij. De korfbalverenigingen in Den Haag doen dan ook veel op het gebied van ledenwerving. De aanpak van de Haagse korfbalverenigingen vormt daarom een goed voorbeeld voor andere verenigingen uit Nederland. Tymen: "Het is een goed teken dat de Haagse korfbalverenigingen groeien. Nu is het zaak om ook de doorstroom goed te regelen, zodat de leden bij de vereniging blijven". Gastspreker Dennis Christiaanse sprak vol enthousiasme over hoe zij nieuwe leden verwelkomen op de club. Ook is het van belang om een bepaald niveau te halen op de trainingen, zodat de leden gemotiveerd blijven om naar de training te komen.

Samenwerking tijdens het schoolsporttoernooi korfbal

Een mooi voorbeeld van de onderlinge samenwerking tussen Haagse korfbalverenigingen, de gemeente Den Haag en WSDH is het schoolsporttoernooi korfbal. Bij wel acht verschillende korfbalverenigingen in de stad wordt dit toernooi gespeeld. Het schooltoernooi vindt op woensdag 10 april plaats voor de groepen 3/4 en 5/6. De basisschoolkinderen uit Den Haag kunnen op deze manier op een laagdrempelige manier kennis maken met korfbal.