13 Jul

HCWV blij met ondersteuning sportcoördinator

Sinds januari ondersteunt onze sportcoördinator Kjeld Crucq Hockeyvereniging Wateringseveld (HCWV). Crucq is een man met intussen veel expertise in de hockeywereld. Hij hockeyde zelf in zijn geboorteplaats Vlissingen, is onder meer trainer-coach van Schiedam MB1, sportcoördinator bij Klein Zwitserland, gediplomeerd op het gebied van sportbeleid en -marketing en aanstaand deelnemer aan de trainerscursus HT4. Je zou dus zeggen: Crucq is voor HCWV de juiste man op de juiste plaats. Let wel, als sportcoördinator is hij geen bepaler van het beleid. "De club blijft te allen tijde autonoom. Ik adviseer, ik werk bepaalde plannen uit en bij de uitvoering ben ik ook betrokken" aldus Crucq.

HC Wateringse Veld werkt achter de schermen aan een verenigingsplan, een stuk gericht op de toekomst van de vereniging. Onderdeel daarvan is het technisch beleid en de ambitie om nieuwe jeugdleden aan te trekken. Crucq: "Naast het promoten van de hockeysport op scholen ondersteun ik binnen de vereniging de trainers en coaches en het technisch kader. Afwisselend ben ik op dinsdag, woensdag of vrijdag aanwezig op de club. Als een trainer en/of coach hulp nodig heeft tijdens de training, wil sparren over bepaalde trainingsstof of andere vragen heeft dan ben ik daarvoor beschikbaar. Ik doe dat trouwens in samenwerking met de trainerscoördinator. Bij HC Wateringse Veld ben ik in de hele breedte van de vereniging bezig, bij Klein Zwitserland richt ik mij alleen op de breedteteams in de jeugd. Het is maar net welke hulpvraag er komt van de vereniging."

Lees hier het volledige artikel (Hockeykrant Haaglanden, voorjaar 2021)