02 Mei

Heroes of the Cruyff Courts in Den Haag

Gedurende twaalf weken hebben de deelnemers van het Heroes of the Cruyff Courts project zich onvermoeibaar ingezet om een groot sportevenement op te zetten bij Cruyff Court ADO Den Haag. De Heroes schitterden afgelopen donderdag op Cruyff Court ADO Den Haag en hebben het sportevenement tot een succes gemaakt.

Heroes of the Cruyff Courts

Heroes of the Cruyff Courts is een project van de Cruyff Foundation. Het project heeft als doel om jongeren een rolmodel te laten zijn voor hun wijk en hen langdurig betrokken te houden bij zowel de Cruyff Court als de wijk. Jongeren tussen de 8 en 15 jaar zetten gedurende circa twaalf weken een sportevenement op voor kinderen uit de wijk. Hierbij krijgen zij begeleiding van een ervaren coach, in dit geval onze buurtsportcoaches van Streetsport. De jongeren krijgen tijdens het project de kans om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Ook worden zij uitgedaagd iets nieuws te ondernemen.

De Haagse Heroes

Ook in Den Haag zijn er veel jonge Heroes te vinden. In februari begonnen elf jongeren van Cruyff Court ADO Den Haag in Bouwlust aan het project. Gedurende twaalf weken hebben zij intensief gewerkt aan diverse modules, waarbij zij verschillende vaardigheden hebben verworven. Zo hebben de jongeren onder andere geleerd hoe je een begroting maakt, op welke manier je een kleurrijke flyer ontwerpt en hoe het organiseren van side-events in zijn werk gaat.

Schitteren tijdens het sportevenement

Op woensdag 24 april lieten de jongeren zien wat zij de afgelopen weken hebben geleerd tijdens het sportevenement dat zij georganiseerd hadden voor de kinderen uit de wijk. Senior buurtsportcoach Streetsport Mounaim: "De deelnemers hebben geschitterd tijdens het evenement. Hun toewijding en inzet hebben echt het verschil gemaakt. Dit is alweer de zevende editie die ik mocht begeleiden en het was ook dit jaar weer een groot succes. Er waren maar liefst vier scholen aangesloten met jongensteams en een meidenteam: Petrus Dondersschool, OBS Anne Frank, Yunus Emre en OBS Erasmus. De kids waren er trots op dat zij dit evenement mochten organiseren en vroegen meteen of zij volgend jaar weer mogen helpen met het organiseren." De Heroes hebben bij het organiseren van het sportevenement hulp gekregen van Wijkz, ADO in de Maatschappij, Stichting MEION en natuurlijk de buurtsportcoaches van WSDH.

Voetbal, springkussens en een mobiele espressobar

Tijdens het sportevenement konden de kinderen uit de wijk en van de vier scholen tegen elkaar voetballen. De fair play-prijs prijs ging dit jaar naar het team van OBS Anne Frank. Ook stonden er springkussens en pannaveldjes waarop de kids zich konden vermaken. De ouders konden zich opwarmen met een heerlijk bakkie vers gezette koffie van de mobiele espressobar Vroem Vroem Koffie.

Aftermovie