In gesprek met Aagje en Melle – Van naschoolse surfles naar surfkamp!

"Toen ze op school allemaal sporten op gingen noemen die we mochten doen, hoopte ik dat ze weer surfen zouden zeggen" - Melle, deelnemer naschoolse sportactiviteit en leerling basisschool ENMS.

Bij naschoolse sportactiviteiten maken de sportcoördinatoren van WSDH de jeugd enthousiast voor verschillende sporten. Mark Kegel, sportcoördinator surfen, verzorgt naschoolse surflessen bij surfscholen aan het strand van Scheveningen. Aagje (10) en Melle (11) hebben niet alleen deelgenomen aan deze surflessen, maar zijn daarna zelfs actief doorgegaan met de sport. In dit artikel delen ze hun ervaringen met de surflessen en het surfkamp.

Naschoolse surfles

De leerlingen van basisschool de Eerste Nederlandse Montessori School (ENMS) gingen in juni naar het strand om deel te nemen aan naschoolse sportactiviteiten. De kinderen konden kiezen uit beachvolleybal of surfen. Aagje en Melle (leerlingen uit groep 7 en 8 van de school) twijfelden niet en kozen voor surfen. Sportcoördinator Mark stond klaar bij Hart Beach om Aagje, Melle en hun klasgenoten een unieke surfervaring te bezorgen. Andere surfscholen die meedoen met naschoolse sportactiviteiten zijn Aloha, The Shore en Kijkduin Surfblend.

"Het was heel leuk. Hij [Mark] vertelde iets over de surfplank, wat muien zijn en wanneer de beste golven zijn", vertelde Melle. Vervolgens ging Mark met de groep het water op en al snel werden ze enthousiast gemaakt voor een surfkamp. Aagje en Melle schreven zich in voor het surfkamp bij Kookaburra Beach en haalden hun buurjongens zelfs ook nog over om mee te gaan!

Expeditie Robinson

Het kamp bij Kookaburra Beach bracht alle kinderen een week vol surfen en spellen. Aagje en Melle hebben veel plezier gehad met activiteiten zoals een katapult maken, pijl en boog schieten, rennen over het strand en kaarten verzamelen, puzzels oplossen en nog veel meer! "Het was eigenlijk alsof we in Expeditie Robinson zaten", zei Aagje. Bij het surfen waren er leraren die tussen de surfers door liepen en ze konden helpen.

Aagje vond de surflessen en het surfkamp zó leuk dat ze een surfplank voor haar verjaardag vroeg. Nu de vakantie voorbij is, gaat Aagje na schooltijd met haar eigen surfplank het water op! Melle is nog niet jarig geweest, maar is heel blij dat hij gebruik kan maken van Aagje haar surfplank.