In gesprek met Nikita Stork

Ik hoop dat er een functie bij WSDH vrijkomt die bij mij past.

Bewegen zit jou in het bloed. Je staat vaak op het sportveld, maar je wilt meer halen uit je passie. Mensen aanzetten om te sporten, innovatieve beweegprogramma’s ontwikkelen en sportbeleid schrijven waar jong en oud iets aan heeft. Deze wervende tekst staat op de website van de Haagse Hogeschool voor de opleiding Sportkunde. Een tekst op het lijf geschreven van Nikita Stork, net afgestudeerd aan deze opleiding.

Haar afstudeeronderzoek deed ze bij WSDH, maar hoe kwam ze daar terecht.

De opleiding Sportkunde zit op de Sportcampus, dezelfde locatie waar ook WSDH haar werkplek heeft. In mijn 2e jaar van de opleiding ben ik al in aanraking gekomen met WSDH. Ik deed toen onderzoek naar de naamsbekendheid van WSDH binnen  de Sportcampus. Dit was een succesvolle en leuke ervaring. In mijn 4e jaar moest ik op zoek naar een opdrachtgever voor mijn afstudeerproject. Door mijn enthousiasme over mijn stage in het tweede jaar was de stap naar WSDH weer snel gelegd. Of ik niet was weggeweest werd ik weer met open armen ontvangen, het voelde als thuiskomen.

Samen met WSDH bedacht ik het onderwerp van mijn uiteindelijk onderzoek: “Het opstellen van een plan van aanpak voor de programmering van de Skills Garden  Zuiderpark”. De samenwerking met WSDH en vooral mijn begeleider Sten verliep tegen de grens van perfect aan. Ik kon hem altijd bereiken en samen keken we naar oplossingen als er uitdagingen op mijn weg kwamen.

Mijn onderzoek is nu afgerond met een heel positief oordeel. Sten vond het belangrijk om namens WSDH bij mijn verdediging van het onderzoek te zijn en dat kenmerkt zo de betrokkenheid vanuit de organisatie.

Ik vind WSDH een organisatie die goed is in wat ze doen en dat ook mogen laten zien en roepen. Zo weten meer mensen en organisaties wat ze doen en kunnen betekenen. Ook studenten mogen weten wat een mooie organisatie het is en misschien hebben ze dan net zo’n leuke stageplek als ik had.

Ik hoop dat er binnenkort een functie vrij komt bij WSDH die bij mij past, want ik zou graag bij deze organisatie willen werken. Niet alleen voor wat ze doen, maar ook voor de mensen die er werken.

Als WSDH er niet zou zijn dan zouden veel kinderen in Den Haag niet in beweging zijn. WSDH is juist de organisatie die een doelgroep, die voor anderen wellicht lastig te bereiken is, op straat in beweging krijgt door een laagdrempelig aanbod en zichtbaarheid.

Samenwerkingspartners