In gesprek met Nikita Stork

'Ik hoop dat er een functie bij WSDH vrijkomt die bij mij past'

'Je staat vaak op het sportveld, maar wil meer halen uit je passie. Mensen aanzetten om te sporten, innovatieve beweegprogramma’s ontwikkelen en sportbeleid schrijven waar jong en oud iets aan hebben.' Deze wervende tekst op de website van de Haagse Hogeschool is op het lijf geschreven van Nikita Stork. Ze studeerde in 2020 af aan de opleiding Sportkunde van deze school. 

Tekst: Anja Grootveld, oktober 2020

Afstudeerstage Sportkunde

'De opleiding Sportkunde zit op de Sportcampus, waar ook WSDH haar werkplek heeft. In mijn tweede opleidingsjaar deed ik onderzoek naar de naamsbekendheid van WSDH binnen de Sportcampus. Dat was een succesvolle en leuke ervaring. Toen ik in mijn vierde jaar een opdrachtgever zocht voor mijn afstudeerproject, was de stap naar WSDH weer snel gelegd. Opnieuw werd ik met open armen ontvangen. 

Samen met WSDH bedacht ik het onderwerp van mijn onderzoek: het opstellen van een plan van aanpak voor de programmering van de Skills Garden Zuiderpark. De samenwerking met WSDH en vooral met mijn begeleider Sten verliep perfect. Ik kon hem altijd bereiken en samen keken we naar oplossingen als er uitdagingen op mijn weg kwamen. Mijn onderzoek is nu afgerond met een heel positief oordeel. Sten was namens WSDH zelfs aanwezig bij mijn verdediging van het onderzoek. Dat kenmerkt de betrokkenheid vanuit de organisatie. 

WSDH brengt mensen in beweging

Ik vind WSDH erg goed in wat ze doet. Als WSDH er niet zou zijn, zouden veel kinderen in Den Haag niet in beweging zijn. WSDH brengt deze doelgroep, die voor anderen wellicht lastig te bereiken is, op straat in beweging door een laagdrempelig aanbod. Ik hoop dat er binnenkort een functie vrij komt bij WSDH die bij mij past. Niet alleen om wat ze doen, maar ook om de mensen die er werken blijf ik graag bij WSDH betrokken.'