20 Feb

Judo clinic van 2 Nederlands kampioenen bij het NK Judo -18

Shannon en Rachel van de Meeberg zijn allebei Nederlands Kampioen judo. De judoka's waren op zaterdag 11 februari bij het NK Judo onder 18 aanwezig. Niet voor de wedstrijden, maar om een clinic te verzorgen voor kinderen!

Buurtsportcoaches Samar en Melizano hebben via naschoolse sportactiviteiten bij scholen én vanuit Streetsport en Haagse sportverenigingen 35 kinderen enthousiast gemaakt voor deze sportieve judo dag. Centraal in dit uitstapje naar het NK Judo -18 stond enerzijds het kennismaken met judo en anderzijds de kinderen laten zien en ervaren hoe het eraan toe gaat tijdens een echte wedstrijd. De clinic van Shannon en Rachel leverden veel blije (en rode) gezichten op. Ook de ouders die mee waren, werden betrokken bij de clinic en mochten mee stoeien in de dojo van de Sportcampus Zuiderpark.

Vóór en na afloop van de clinic werden er wedstrijden gekeken van het Nederlands Kampioenschap. De wedstrijden waren erg indrukwekkend voor de kinderen om te zien. Er waren zelfs kinderen die op het einde niet weg te krijgen waren omdat ze nog meer wedstrijden wilden zien!