09 Nov

JVTC-cursus bij Haagse voetbalverenigingen

Een van de pijlers van WSDH is het (door) ontwikkelen van het aanwezige (technische) kader. Dit doet WSDH vaak in samenwerking met organisaties zoals de KNVB en door het aanbieden van interne cursussen.

Op 25 oktober heeft Marc Bos, sportcoördinator voetbal, in samenwerking met de KNVB de JVTC-cursus gehouden bij HSV VUC. De basismodule jeugdvoetbal trainer/coach (JVTC) is een opleiding voor beginnende trainers, waarin training geven, coachen van wedstrijden en begeleiden van spelers centraal staan. 13 cursisten van HSV VUC hebben op deze avond zowel theoretisch als praktisch gewerkt aan het verder ontwikkelen van kennis en kunde in het trainersvak. Onder leiding van de KNVB-docent werden er diverse praktijkvoorbeelden besproken en voorzien van tips en tops.

Op 1 november werd een opstartcursus gehouden bij RKSV GDA. Hier kregen 22 cursisten de beginselen van het trainersvak aangereikt. Een week later was er nóg een JVTC-cursus voor de trainers van HVV Laakkwartier en TAC'90.

Ondersteuning

WSDH vindt het belangrijk dat verenigingen ondersteund kunnen worden in het opleiden van het kader. Ons belangrijkste doel is om trainers en coaches beter te maken en dit doen wij door middel van trainingen zoals deze. De ondersteuning van WSDH is altijd maatwerk en afgestemd op de vraag van de sportvereniging. Heeft jouw sportvereniging behoefte aan ondersteuning op het gebied van kader of een van de andere thema's? Bekijk de mogelijkheden en neem contact op!