23 Feb

83 korfbaltrainers starten met KT2 opleiding

Ondanks dat veel sporten rond deze tijd stilliggen, delen wij graag een succesvolle en nieuwe ontwikkeling met jullie! Deze week was de aftrap van de eerste van de vier bijeenkomsten van de cursus Korfbaltrainer niveau 2, ofwel de KT2 in Den Haag.

Sinds de aanstelling op 1 september 2020, hebben de nieuwe sportcoördinatoren korfbal Tymen Mos en André Kuipers niet stilgezeten. Kortgezegd zijn ze aan de slag gegaan met het werven van kader en jeugd en het opleiden en begeleiden van de korfbaltrainers in heel Den Haag. Om het niveau en spelplezier in de trainingen en bij de jeugd naar een hoger niveau te brengen, is een pedagogische basiskennis bij de trainers van groot belang. Maar liefst 83 trainers hebben zich aangemeld voor de KT2 cursus, een ongekend groot aantal fanatieke trainers. 

De eerste online sessie, was helaas niet op het veld, maar zorgde voor veel interactie over de vier inzichten van het trainerschap. Niet alleen tussen trainers van dezelfde vereniging, maar ook tussen de trainers van de verschillende Haagse verenigingen. André Kuipers verteld: “Ons doel is om de trainers en trainingen naar een hoger niveau te brengen en dit werkt door naar de jeugdspelers toe. Zo worden ze beter gestimuleerd en begeleid. En bovenal vergroot dit het plezier in sporten. Tussen de bijeenkomsten door, zijn we wekelijks aanwezig om de trainers aan het werk te zien. Voordeel is dat we zo intern kunnen opleiden en er daardoor geen externe docenten “ingevlogen” hoeven te worden. Dit was met de Corona niet toegestaan.”

Hoewel de rem er nu nog een beetje op zit, hopen alle trainers straks weer los te kunnen gaan met het geven van uitdagende en pedagogisch verantwoorde trainingen. Samen werken naar een plezierig Haags sportklimaat. Dat belooft wat voor het Haagse korfbal! 

Tymen