08 Jul

Koning Willem-Alexander op bezoek bij het 25-jarige jubileum van de Krajicek Foundation

Donderdag 7 juli stond in het teken van het 25-jarig bestaan van de Krajicek Foundation. Het jubileum werd gevierd bij de onlangs gerenoveerde playground Hondius, de eerste Krajicek Playground van Nederland. Verschillende partners van de Krajicek Foundation waren aanwezig, net als de kinderen van openbare basisschool de Klimop. Daarnaast bracht koning Willem-Alexander een verrassingsbezoek aan de playground in stadsdeel Segbroek!

Na een korte toespraak van presentator Jamie Trenité en oprichter Richard Krajicek, namen de kinderen van openbare basisschool de Klimop deel aan diverse sportactiviteiten die werden verzorgd door onze buurtsportcoaches. Er werd gebasketbald met buurtsportcoach Quincy, gevoetbald met Remy en Ikenna, getennist met Joost en Ismael en gedanst met Mayar!

Tijdens de activiteiten kwam koning Willem-Alexander de playground oplopen. Samen met Richard Krajicek, Hilbert Bredemeijer (wethouder sport in Den Haag) en Kayanat Bokhari (Scholarshipper bij de Krajicek Foundation én sportleider bij WSDH) gingen zij langs verschillende activiteiten. Ook spraken Richard Krajicek en de koning met buurtsportcoaches én oud-Scholarshippers Cilio en Julie. Daarnaast is de koning in gesprek gegaan met Hassan Amhayi, actief als senior buurtsportcoach bij de playground waar het zich allemaal afspeelde, en met Job Schenau (directeur WSDH).

De Krajicek Foundation zet sport in als middel om kinderen en jongeren letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. “Op de Playground leer je vaardigheden waar je een leven lang profijt van hebt,” zegt Krajicek. Wij van WSDH gunnen en bieden iedereen die wil de mogelijkheid om dagelijks plezier te beleven tijdens het sporten en/of bewegen. Dit doen onze buurtsportcoaches van Streetsport iedere dag op verschillende (Krajicek) playgrounds in Den Haag. Dankzij de Krajicek Foundation kunnen we meer kinderen laagdrempelig in beweging brengen in een sportieve en veilige omgeving.

Namens iedereen van WSDH willen we de Krajicek Foundation van harte feliciteren met deze mijlpaal. Op naar de volgende 25 jaar!

Onderaan dit bericht zijn foto's van deze mooie dag te zien. Ook zijn er interviews geweest met onze toppers Julie en Kayanat. Bekijk ze hieronder:

Richard Krajicek en Julie te gast bij NPO Radio 1

Op 5 juli was buurtsportcoach Julie Klaasse samen met Richard Krajicek te gast bij NPO Radio 1 om in gesprek te gaan over het 25-jarig bestaan van de Krajicek Foundation. Benieuwd hoe Julie in aanraking is gekomen met de Krajicek Foundation en wat ze in haar tijd als Scholarshipper heeft geleerd? Bekijk of luister dan de uitzending van NPO Radio 1 met Julie en Richard Krajicek.

Interview met Kayanat: Vertrouwen winnen om meiden te laten sporten

'Ieder jaar reiken we meer dan 200 studiebeurzen uit. In ruil daarvoor organiseren onze jongeren (Krajicek Scholarshippers) wekelijks sport- en spelactiviteiten voor kinderen uit hun wijk én nemen ze deel aan de Krajicek Academy. Daarbij richten we ons in het bijzonder op vrouwelijke rolmodellen. Helaas is het aantal meiden dat buiten sport en speelt nog altijd veel lager dan het aantal jongens. Kayanat is Scholarshipper en weet met haar enthousiasme en energie heel veel meiden in beweging te brengen.' - Krajicek Foundation

In dit interview van de Krajicek Foundation met Kayanat lees je het hele verhaal.