15 Sep

Deltaplantsoen opent het allereerste Let’s Play Net in Den Haag!

Regelmatig zien wij dat Haagse playgrounds een upgrade krijgen in de vorm van nieuwe faciliteiten. Zo hebben wij eerder al de komst van diverse sport- of gymboxes meegemaakt, maar ook de Urban Dance Grounds bij Playground Vermeerpark, Spaarwaterstraat en Bouwlust! Ook playground Deltaplantsoen heeft vanaf nu een mooie upgrade. In deze blog lees je over het nieuwe 'Let's Play Net'!

"Overal in Nederland staan tafeltennistafels, glijbanen, schommels of doeltjes voor een partijtje voetbal. Maar een net om te badmintonnen ontbreekt in het straatbeeld. Daar is nu verandering in gekomen." - AirBadminton

Nijha en Badminton Nederland hebben uit passie voor de badminton sport - en om meer kinderen en volwassen uit te dagen om buiten te bewegen - dit metalen net ontwikkeld. Dit sluit perfect aan bij de missie van WSDH om meer Hagenaars in beweging te brengen. Wij zijn daarom erg blij met de komst van de allereerste Let's Play Net in Den Haag bij Krajicek Playground Deltaplantsoen.

De officiële opening werd gehouden op woensdag 13 september. Onze buurtsportcoaches kregen voorafgaand aan de opening een clinic van Eefje Janssen, opleidingsdocent bij Badminton Nederland. In de clinic leerden zij op welke manieren zij kinderen op een laagdrempelige manier op een pleintje enthousiast konden maken voor de badmintonsport. Met nieuwe materialen zoals kleine (badminton) rackets en speciale shuttles en ballen is dit tegenwoordig voor hele jonge kinderen al mogelijk.

Na de clinic stroomde playground Deltaplantsoen vol met basisschoolkinderen en ouders uit de omgeving. Ook kregen wij bezoek van Hilbert Bredemeijer, wethouder Onderwijs, Werk, Jeugd en Sport in Den Haag. Hilbert opende het 'kado' samen met de kinderen van de Jan van Nassauschool. Hij kon het natuurlijk niet laten om even te blijven hangen voor wat rally's met de kinderen!

Het net is nu voor de hele buurt om plezier van te hebben: mensen die deelnemen aan Streetsport of het aanbod van Wijkz/Buurtsportcoach Den Haag, basisschoolkinderen van bijvoorbeeld CBS Jan van Nassau of andere scholen in de omgeving. Maar het is ook voor alle andere buurtbewoners in de Rivierenbuurt of mensen die er gebruik van willen maken.

Het multifunctionele karakter van het net

Er zijn veel manieren waarop kinderen gebruik kunnen maken van dit net. Los van de vele badminton spelletjes die we kunnen spelen met diverse materialen, is het ook mogelijk om het net te gebruiken voor soortgelijke activiteiten zoals volleybal óf voetvolley! Met name voetvolley is al razend populair in de activiteiten van Streetsport. Het zal niet lang duren voordat we al deze activiteiten bij Deltaplantsoen uitgeprobeerd hebben!

Wij van WSDH zijn ontzettend blij met het Let's Play Net, want zo kunnen wij de kinderen op de playgrounds nóg meer verschillende sporten laten ervaren! Wij willen Badminton Nederland en alle betrokken partijen en personen bij deze opening hartelijk bedanken.

Beelden van het eerste Let's Play Net bij Deltaplantsoen

Bekijk foto's van de opening en clinic hieronder of op Instagram: