Leven als een ADO-prof

Speel voor je eigen wijk!

Een mooie samenwerking tussen ADO Den Haag in de Maatschappij en WSDH is het project ‘Leven als een ADO-project’. Dit seizoen 2020-2021 heet het project nog ADO Den Haag voor Iedereen, maar vanaf seizoen 2021-2022 krijgt het de nieuwe naam ‘Leven als een ADO-project’. Een project waar kinderen van de playgrounds de verschillende stadsdelen in Den Haag leren kennen door elkaar te bezoeken tijdens toernooien en evenementen. Vanuit vier stadsdelen vertegenwoordigd één playground haar stadsdeel met één team. Aan de teams mogen zowel jongens als meiden deelnemen in de leeftijd van 10-12 jaar. Het gaat bij dit project niet om het beste team, maar om het team dat het beste samenwerkt, meest betrokken is bij het team en met respect met elkaar omgaat! Inschrijven kan via deze link t/m 26 september.

In aanloop naar de evenementen zijn er wekelijks trainingen vanuit Streetsport en maandelijks vanuit ADO Den Haag in de Maatschappij. Hier vind je een overzicht van de deelnemende playgrounds per wijk en stadsdeel van seizoen 2021-2022.

Maatschappelijke bijdrage

Bij dit project gaat het niet om de selectie van de beste voetballers of het beste voetbalteam, maar juist om de meiden en jongens die het meest betrokken zijn bij hun wijk en stadsdeel. Het is belangrijk dat zij iets terug doen voor de wijk, zoals een afvalactie of een dagje meehelpen in het buurthuis. Naast de voetbaltrainingen geeft ADO Den Haag in de Maatschappij ook maatschappelijke trainingen met thema’s als diversiteit, respect, acceptatie, pesten en gezonde voeding.

 

 

 

 

 

Meedoen?

Ben jij tussen de 10 en 12 jaar? Hou jij van voetballen en wil jij iets betekenen voor jouw eigen wijk? Schrijf je dan hier in voor het nieuwe seizoen van Leven als een ADO-prof!

Meer informatie over welke trainingen er plaatsvinden vind je hier. Heb je vragen over het project? Vraag het aan de buurtsportcoach of streetsportleider op de deelnemende playgrounds!