01 Nov

Opening Gymboxx & Calisthenics bij Wijkpark Transvaal en Urban Dance Ground bij Vermeerpark

Stel je voor: je kan gratis buiten fitnessen bij jou in de buurt, en dat met professionele begeleiding en de materalen die je nodig hebt. Op vrijdag 28 oktober is deze droom werkelijkheid geworden! Bij 2 playgrounds in stadsdeel Centrum zijn er nieuwe faciliteiten geopend: de Gymboxx bij Wijkpark Transvaal en de Urban Dance Ground bij playground Vermeerpark. In dit bericht lees je wat het is en hoe je er gebruik van kan maken!

Gymboxx bij Wijkpark Transvaal

Samen met Stichting de Haagse Hopjes hebben we vrijdag de Gymboxx geopend bij playground Wijkpark Transvaal. Met de Gymboxx brengen we de sportschool naar de playground. Dankzij deze grote, groene container op de playground hebben we gewichten, halters, touwen en nog veel meer. Je hebt alle materialen die je in een sportschool ook zou hebben, maar dan op de playground en zonder kosten! Je wordt zelfs nog begeleid door onze buurtsportcoaches van Streetsport. De kinderen en jongeren op de playground hebben er tijdens de opening al volop gebruik van gemaakt!

Urban Dance Ground bij Vermeerpark

Diezelfde dag zijn we bij Vermeerpark geweest voor een andere opening: de Urban Dance Ground. Buurtsportcoach Olga en Erwin stonden klaar om iedereen te ontvangen terwijl sportleiders Malika en Rémy een druk bezocht voetbaltoernooi aan het organiseren waren. Het toernooi werd even stilgelegd zodat alle voetballers ook de opening van de Urban Dance Ground konden ervaren.

De Urban Dance Ground is een openbare dansvloer met daarbij een geluidsbox waar je je mobiel op kunt leggen. De muziek die je afspeelt op je mobiel, kun je hiermee luid af laten spelen via de DJ Post. Dit apparaat bij de dansvloer werkt zonder stroom, je hoeft alleen maar even aan een schijf te draaien en het werkt! Zo kun je je dance moves oefenen of TikToks opnemen op de playground met je eigen muziek, en dat zonder dat je zelf een muziekbox mee moet nemen!

Tijdens de opening hebben we genoten van een optreden van D-ent. Alle dansers: bedankt voor jullie mooie demonstratie!

Kom sporten en dansen!

Kom vanaf nu naar playground Vermeerpark of Wijkpark Transvaal om gebruik te maken van een van de nieuwe faciliteiten! Check wel eerst de Streetsport roosters om te kijken of onze sportleiders er staan.

Bekijk meer foto's van de opening hieronder en op het Streetsport Instagram account.