28 Okt

Openingscongres van de Alliantie Toegankelijkheid Den Haag

De start van de Alliantie Toegankelijk Den Haag is een feit. Op 6 oktober tijdens het openingscongres van de Alliantie Toegankelijkheid Den Haag overhandigde voorzitter Bart de Bart ons manifest en een bord met alle leden aan wethouder Kavita Parbhudayal. 'Geweldig dat de Alliantie Toegankelijk Den Haag van start gaat. Een groep enthousiaste Haagse organisaties gaat zich de komende jaren inspannen om de stad nog toegankelijker te maken' verteld wethouder Kavita. Na de overhandiging wisselden de deelnemers van de aangesloten organisaties in kleinere sessies ideeën uit: Wat kan mijn organisatie doen aan toegankelijkheid de komende tijd? En hoe kunnen we wat al goed gaat verder versterken? Op 15 oktober vond een vervolgbijeenkomst plaats om alle ideeën vanuit het congres nog concreter te maken. Een veelgehoord idee: Laat de website controleren door een externe partij op digitale toegankelijkheid. Wij hebben deze website scan inmiddels aangevraagd bij Stichting Voorall.

Vanaf het begin zijn wij betrokken bij de opzet van de alliantie en richten wij ons op fysieke, sociale en digitale toegankelijkheid. Samen met o.a de SGK groep, Stichting Voorall en Stichting studeren en werken op maat is het manifest opgesteld en zijn de eerste piketpalen geslagen waarmee de alliantie aan de slag gaat.

De alliantie zoekt meer Haagse organisatie die zich sterk willen maken voor een toegankelijk Den Haag. Wil jij graag aansluiten? Dit kan via de website of volg de LinkedIn van Alliantie Toegankelijk Den Haag.