12 Jan

Pickleball Den Haag slaat een balletje over met de sportcoördinatoren van WSDH

Na padel is nu pickleball in grote opmars. Wat is pickleball en waar komt het vandaan? En kan ik ook pickleballen in Den Haag? In deze blog lees je meer over deze racketsport, de 'nieuwe' pickleballvereniging in Den Haag en de mogelijkheden die de nieuwe sport biedt om meer Hagenaars in beweging te brengen!

Pickleball is een racketsport die elementen van tennis, badminton en tafeltennis combineert. Je speelt het op een rechthoekig veld met een laag net. Spelers gebruiken geen rackets maar 'paddles' om een plastic bal met gaten over en weer te slaan om punten te scoren. Pickleball wordt in Amerika al door tientallen miljoenen mensen beoefend. Ook in Nederland wordt het steeds populairder en dat is te danken aan het laagdrempelige karakter van het spelletje.

Op verschillende plaatsen in Nederland kun je al pickleballen. Ook in Den Haag!

Het begon met een enthousiasteling die het tegenkwam in Amerika en al snel haakten verschillende mensen aan. Pickleball Den Haag is sinds een jaar officieel geregistreerd als Haagse sportvereniging, maar hebben al jaren ervaring. De pickleballvereniging maakt op dit moment gebruik van sporthal Houtrust in de wintermaanden en speelt buiten op de velden bij handbalvereniging SOS-Kwieksport in de zomerperiode.

Verenigingsondersteuning bij Pickleball Den Haag

Vanaf januari 2024 ondersteunt sportcoördinator Cuba van Ruiten Pickleball Den Haag op de thema's vrijwilligersbeleid en kader. Op maandag 8 januari was het eerste gesprek met Iwan Banens, de voorzitter van Pickleball Den Haag. Vervolgens verzorgde Pickleball Den Haag een clinic aan het hele team van WSDH-sportcoördinatoren. In dit sportieve uurtje hebben alle sportcoördinatoren kennisgemaakt met pickleball én hun collega's flink aan het werk gezet in de breedtesporthal van de Sportcampus Zuiderpark.

'Pickleballen' op de playgrounds met Streetsport in Den Haag

Zoals eerder vermeld is pickleball eigenlijk een soort 'street tennis'. Vanwege het kleinere veld, de kleine rackets (paddles) en de plastic bal is het makkelijker te spelen dan tennis. Hier ontstaan veel kansen om nieuwe doelgroepen (racket)sport te laten ervaren. Bijvoorbeeld de doelgroepen van Streetsport!

Het zal niet lang duren voordat ook Streetsport aangestoken gaat worden met het pickleball-virus!

Ondersteuning van een sportcoördinator

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie over hoe onze sportcoördinatoren te werk gaan? Bekijk onderstaande pagina: