19 Apr

Regionale finales van Olympic Moves

Op donderdag 18 april speelden de middelbare scholieren de regionale finales van Olympic Moves: de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. WSDH was bij Sportcampus Zuiderpark aanwezig om ondersteuning te bieden bij het organiseren van het toernooi.

Olympic Moves: de grootste schoolsportcompetitie van Nederland

Olympic Moves is een initiatief van de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en is met ruim 150 regionale finales in 18 sporten de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. De organisatie is in 2012 gestart met het organiseren van het toernooi, samen met middelbare scholen en verschillende gemeenten en is inmiddels niet meer weg te denken uit Nederland. Dit jaar doen er ruim 380 scholen mee aan Olympic Moves. In maart en april speelden de scholen de regionale finales en op 7 juni vindt The School Final plaats op Sportcentrum Papendal. Ook in Den Haag, waar de regionale finales plaatsvonden, liep het storm.

Regionale finales bij Sportcampus Zuiderpark

De regionale Finales vonden plaats bij Sportcampus Zuiderpark. In verschillende sportzalen speelden de Haagse scholieren de regiofinales. De scholieren streden in de topsporthal om een finaleplek bij het Floorball. In de breedtesporthallen veroverden de beste teams een ticket voor The School Final tijdens het volleybal en 3X3 basketball. Ook de beachsporthal werd in gebruik genomen tijdens de regio finale beachvolleybal. De sportcoördinatoren van WSDH waren samen met studenten van de Haagse Hogeschool en de gymleraren aanwezig om alles in goede banen te leiden.