25 Mei

Samenwerking met ADO PowerVrouwen

WSDH en ADO PowerVrouwen hebben voor het jaar 2022 een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het doel van de samenwerking is het realiseren van betekenisvolle trajecten die bijdragen aan de zelfstandigheid, het zelfvertrouwen en de maatschappelijke kansen van meiden van 8 tot 16 jaar.

Maandagavond 23 mei hebben Job Schenau en Hans Honders als onderdeel van deze samenwerking namens WSDH een presentatie gegeven voor speelsters van ADO Den Haag vrouwen 1 en de beloften. In deze bijeenkomst werden de speelsters geïnformeerd over de mogelijkheden die WSDH te bieden heeft binnen werken in de sport. Nu al werken ADO PowerVrouwen en WSDH samen, bijvoorbeeld bij de organisatie en uitvoer van meidenclinics bij voetbalverenigingen op de woensdagmiddag. Verder kunnen ze nog andere activiteiten organiseren, bijvoorbeeld in combinatie met Streetsport om meer meiden te laten bewegen op de playgrounds.

De samenwerking is niet alleen mogelijk tijdens de voetbalcarrière, maar ook daarna. Samen wordt dit ‘duale traject’ verder vormgegeven en kan het leiden tot (parttime) banen als buurtsportcoach of sportcoördinator, specifiek voor speelsters van ADO Den Haag vrouwen.