24 Okt

Scheveningse basisschoolkinderen ontdekken nieuwe sporten bij KVS Korfbal

De scholen zijn gesloten vanwege de herfstvakantie. De WSDH sportcoördinatoren laten het er niet bij zitten. Met een opzwepend enthousiasme heeft deze groep een fantastisch herfstvakantie sportevenemement georganiseerd. Op woensdag 18 oktober hebben meer dan 80 kinderen kennis kunnen maken met verschillende sporten zoals boksen, rugby, voetbal, turnen en korfbal op het mooie terrein van KVS Korfbal in Scheveningen.

“Alle kinderen hadden een glimlach op hun gezicht. De dag moet dan toch geslaagd zijn?”, aldus Anniek Bouwman, sportcoördinator Korfbal 

Op afstand werd je al begroet door de wapperende WSDH vlag en de vrolijke muziek. Het enthousiaste WSDH welkomstteam dat bestond uit Elisa, Jeanny en Suzy heeft de bezoekers wegwijs gemaakt met het sportprogramma, de goodiebag en de photobooth. Er was zichtbaar veel te doen op en rondom het veld van KVS: van turnen of boksen tot rugby of vier op een rij. Naast de aangeboden sportclinics konden de kinderen onder toeziend oog van buurtsportcoaches Joost, Eargenell en Matthew ook nog op het kleurrijke springkussen spelen.  

De kinderen hadden slechts één doel. Meedoen aan drie verschillende sporten. Met als beloning voor de volledige 'stempelkaart': een WSDH goodiebag dat gevuld was met waardevolle clubflyers, fruit, een drankje en een extra beloning. En wie wil er nou niet rondlopen met het stoere en handige donkerblauwe WSDH rugtasje? 

Buurtsportcoaches Robin, Julie, Edwin, David, Luc, Rebekka, Daniël, Leroy, Jeanny en Queba waren druk bezig met hun deelnemers. Het was duidelijk te merken dat er bij veel clinics op het veld bij KVS wel kinderen kennismaakten met een (voor hen) onbekende sport. De MC van het evenement - Quincy - hield de kinderen scherp door regelmatig de planning van het dagprogramma aan te geven. 

Speciale dank gaat uit KVS Korfbal voor het beschikbaar stellen van hun terrein en hun gastvrijheid. De Albert Heijn die het fruit en de verantwoorde sapjes voor de kinderen heeft gesponsord. En iedereen die hun energie deze dag gegeven heeft. 

And the winner is...

Zoals vermeld stond er deze woensdag een photobooth bij KVS. We hebben gezien dat er zo nu en dan wat gebruik van werd gemaakt, wat leuk! De winnaar van de photobooth wordt op 3 november a.s. bekend gemaakt.

Houd onze socials in de gaten voor het volgende (vakantie) WSDH evenement!