15 Mrt

Scholing Baseball5

Op donderdag 10 maart 2022 hebben alle medewerkers van Streetsport een scholing Baseball5 gevolgd onder leiding van sportcoördinator honkbal, Niels de Lugt, en de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB). In deze scholing leerden onze buurtsportcoaches alles over deze nieuwe sport, zodat wij dit in het vervolg op de playgrounds kunnen aanbieden.

Wat is Baseball5?

Baseball5 is een korte en compacte variant van het traditionele honkbal en softbal. De knuppels en handschoenen zijn niet nodig en je brengt de bal in het veld met je handen. Het is daardoor een zeer toegankelijke sport die perfect past binnen Streetsport.

In sporthal Eibernest werd methodisch het spel uitgelegd met verschillende oefenvormen om uiteindelijk een volledige wedstrijd Baseball5 te spelen. Dit ging er fanatiek aan toe en met veel enthousiasme werd het spel gespeeld. Alle buurtsportcoaches mochten na afloop een certificaat in ontvangst nemen. Baseball5 zal vanaf nu op verschillende playgrounds in Den Haag geïntegreerd worden!