07 Jun

Schoolsporttoernooi beachvolleybal: een zomerse afsluiting van het schooljaar

De leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 troffen het met het weer op woensdag 5 juni. Op deze dag stond het laatste schoolsporttoernooi van het schooljaar gepland: beachvolleybal. Het toernooi werd op twee locaties gespeeld: Beachvolleybalschool Den Haag op het strand op Scheveningen en bij BVV Beach Life in Houtrust.

Beachvolleyballen in de Scheveningse zon

Op de beachvolleybalvelden van Scheveningen was het een drukte van jewelste. De kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool hadden zich verzameld op het strand voor het schoolsporttoernooi beachvolleybal. Daar stonden de vrijwilligers van Beachvolleybalschool Den Haag hen op te wachten. Het toernooi begon met een warming-up, waarbij de kids moesten rennen, springen en gooien. Vervolgens verzamelden iedereen zich bij sportcoördinator Luc die het startschot gaf voor het toernooi. De deelnemers speelden op twee niveaus. Elk niveau kende zijn eigen spelregels, zodat iedereen mee kon doen. In teams van twee speelden de leerlingen wedstrijden van twaalf minuten. Daarna draaiden de teams weer door.

Spannende wedstrijden bij BVV Beach Life

Iets verderop speelden de kids spannende wedstrijden bij BVV Beach Life op het kunstmatige strand van Houtrust Beach. Ook hier streden de deelnemers uit de groepen 6, 7 en 8 om een mooie beker. De vrijwilligers van BVV Beach Life floten de wedstrijden samen met de sportcoördinatoren van WSDH. Langs de velden stonden veel ouders, leraren en klasgenootjes die de teams aanmoedigden. Door het zonnige weer, de spannende wedstrijden en de gezelligheid op de verenigingen was het een geslaagd laatste schoolsporttoernooi van dit schooljaar.

Een nieuw schooljaar bomvol schoolsporttoernooien

Het einde van dit schooljaar is in zicht en dat betekent dat ook het laatste schoolsporttoernooi is gespeeld. Niet getreurd: na de zomervakantie staan er weer heel veel schoolsporttoernooien gepland. Houd onze website in de gaten voor de planning van de schoolsporttoernooien 2024-2025.