23 Dec

Schoolsporttoernooien

Jaarlijks geven onze sportcoördinatoren en buurtsportcoaches vanuit Streetsport in drie periodes naschoolse matches op basis- en voortgezet onderwijsscholen door heel Den Haag. Na elke matchperiode van twaalf weken vindt er een afsluitend schoolsporttoernooi plaats. Tijdens deze schoolsporttoernooien worden diverse sporten samengevoegd en zorgen onze sportcoördinatoren en buurtsportcoaches voor feestelijke afsluitingen. Door de oplopende Corona besmettingen konden veel van deze afsluitende toernooien niet doorgaan. Gelukkig waren er een drietal toernooien die vorige week woensdag in kleinere vorm plaatsvonden. Er was een beachtoernooi in Scheveningen bij Lindobeach, een Urban Sportdag bij Skatepark Sweatshop in Laak en in Segbroek organiseerden wij een tennistoernooi.

Bij de afsluiting in Lindobeach stonden de sporten turnen, beachvolleybal en surfen op het programma. Daarnaast verzorgde onze buurtsportcoach uit Scheveningen uitdagende beachspellen op het indoorstrand. Ervaring met het surfen werd opgedaan door surfbalanceboarden en surfskateboarden. Ook konden de kinderen zich in samenwerking met turnvereniging Neptunes uitleven op een tummelbaan. Bij Skatepark Sweatshop ging de afsluiting van de laatste matchperiode door in de vorm van een speciale Urban Sportdag. Onze sportcoördinator skaten en buurtsportcoaches breakdance en dans verzorgden uitdagende workshops skaten, steppen, breakdance, pop, locking en streetdance. Na het opdoen van de nodige ervaring was er de mogelijkheid om je geleerde moves vast te leggen op TikTok. Met speciale ringlampen in de graffiti ruimte werden toffe video's gemaakt. Bekijk onze TikTok voor een aantal van deze video's!

Ondanks de kleinschaligheid van de toernooien hebben we per toernooi rond de 50 kinderen op creatieve manieren kennis laten maken met nieuwe sporten en uitgenodigd zich hiervoor bij een vereniging of school aan te sluiten. Wij hopen alle kinderen volgend jaar terug te zien op school, de playgrounds of bij één van de deelnemende sportverenigingen of surfscholen!