21 Feb

Skill drills: Scheveningse jeugd maakt kennis met verschillende sporten

Van januari tot en met maart vinden er verschillende sportactiviteiten plaats bij Indoor Beach Centrum Lindobeach. Jongeren van 10 tot en met 16 jaar maken gedurende deze maanden kennis met verschillende sporten, waaronder zaalvoetbal, beachvolleybal en turnen. De lessenreeks is in samenwerking met Kommunika en Lindobeach opgezet volgens het Skill drills model.

Kennismaken met (beach)sporten

WSDH Streetsport organiseert in samenwerking met Buurtcentrum Kommunika en Lindobeach verschillende sportactiviteiten voor jongeren van 10 tot en met 16 jaar. Januari stond in het teken van zaalvoetbal. De jongeren kregen twee trainingen op de vrijdagmiddag en werden klaargestoomd voor het zaalvoetbaltoernooi dat op 2 februari plaatsvond. In februari is beachvolleybal aan de beurt. 9 en 16 februari gaf buurtsportcoach Eargenell twee lessen. Eargenell is een ervaren beachvolleyballer en voorzag de jongeren van slimme trucjes en technieken om hun spel te verbeteren. Op vrijdag 1 maart staat het beachvolleybaltoernooi op de planning. Hier kunnen de jongeren laten zien wat zij de afgelopen lessen allemaal geleerd hebben. In de maand maart gaan de jongeren badmintonnen en turnen. De lessenreeks wordt afgesloten met beachkorfbal op 22 maart.

Sporten volgens het Skill drills model

Buurtcentrum Kommunika heeft samen met WSDH en Lindobeach de samenwerking opgezet met het idee om wekelijks Skill drills lessen te geven aan jongeren uit Scheveningen. Skill drills is een methode bedacht door SportJeAl. Door middel van dit sportprogramma maken jongeren kennis met verschillende soorten sporten waar zij normaal gesproken niet zo snel in aanraking mee komen. Tijdens de lessen leren de jongeren samen te werken, werken zij aan hun doorzettingsvermogen en verbeteren zij hun persoonlijke vaardigheden.

Beachvolleybal in beeld