20 Dec

Sportleiders Mayar, Carlos en Amal winnen prijs bij Haags Sportgala

Op maandag 19 december vond het Haags Sportgala plaats. Alle mensen met een sporthart in Den Haag kwamen naar deze avond om de sportprestaties van 2022 én het plezier in sport te vieren. Voor het eerst werd het Haags Sportgala gehouden in de Sportcampus Zuiderpark! De topsporthal was omgetoverd tot een feestelijke theaterzaal. Jessica Mendels en Gregory Sedoc presenteerden deze editie, die in het teken stond van Den Haag als Europese sporthoofdstad.

Sportprijzen werden uitgereikt binnen verschillende categorieën zoals sportman, -vrouw, -ploeg en zelfs scheidsrechter van het jaar. Net als vorig jaar werd ook de Richard Krajicek Prijs uitgereikt. Deze prijs is voor het beste sportinitiatief op sociaal-maatschappelijk gebied, georganiseerd door scholarshippers van de Krajicek Foundation. Genomineerd waren sportleiders van WSDH (tevens scholarshippers bij de Krajicek Foundation): Mayar Messaoud, Carlos Filichana en Amal Balhadj. De bokaal ging naar Mayar dankzij haar vernieuwende sportevenement bij Vermeerpark. Mayar heeft hiermee een geldbedrag gewonnen voor 'haar' playground Vermeerpark, die ze gaat inzetten om attributen aan te schaffen zodat ze daar bootcamp kunnen gaan beoefenen!

Daarnaast gingen Carlos en Amal niet met lege handen naar huis. Het evenement die ze samen hadden georganiseerd lag zó dicht bij die van Mayar dat de jury heeft besloten om Carlos en Amal een eervolle tweede plek toe te kennen. Ook zij hebben een geldbedrag voor playground Bouwlust verdiend waarmee we nog meer sport kunnen stimuleren!

Namens WSDH zijn we dankbaar om zo'n podium te krijgen tussen al deze (top)sporters en Haagse sporticonen. Het laat zien hoe belangrijk het werk is dat onze buurtsportcoaches dagelijks verrichten bij scholen, verenigingen en op de playgrounds. Sport inspireert en verbindt!

Al met al was het een prachtige editie van het Haags Sportgala, op naar weer een nieuw jaar vol sport en bewegen!