28 Aug

Stadsdeel in de Spotlight: Scheveningen (deel 2)

Aan het begin van de zomervakantie zijn verschillende activiteiten aangekondigd in Stadsdeel Scheveningen, en daar blikken wij in deze blog op terug! Ook delen wij in deze editie een gloednieuwe rubriek: Op de club van... Lees snel verder!

In de spotlight:

Optimist on Tour: Scheveningen

Bij Optimist on Tour, het landelijk rondreizend watersportevenement van het Watersportverbond, maken kinderen gratis kennis met verschillende watersporten. Ook dit jaar hebben onze buurtsportcoaches van Streetsport het water opgezocht met een enthousiaste groep kinderen van de Haagse playgrounds. De kinderen hebben op 15 augustus deelgenomen aan de activiteiten van Optimist on Tour, onder begeleiding van buurtsportcoaches Malika, Samar, Quincy en Hamza. In de 60 bij 35 meter grote waterbak op het strand van Scheveningen hebben zij kennisgemaakt met watersporten zoals zeilen, kanoën en suppen!

Het programma van Optimist on Tour zat vol verrassingen. Zo begon de week met een zeilwedstrijdje tussen professioneel zeilster Annemiek Bekkering en windsurfer Dorian van Rijsselberghe (tevens ook beiden toernooidirecteur), de kinderen mochten uiteraard ook mee doen. Dorian heeft daarna zelf nog een windsurfles gegeven aan de kinderen en Annemiek heeft de kinderen kennis bijgebracht over de wereld van het WK zeilen, zoals de medal races.

In totaal hebben meer dan 10 duizend kinderen deelgenomen aan de activiteiten van Optimist on Tour. Los van de watersporten die de kinderen konden beoefenen op het water, waren er ook nog veel activiteiten naast het water. Ruim 1500 kinderen hebben kennis opgedaan op het gebied van water(sport) dankzij verschillende workshops en andere activiteiten rondom het water.

Bekijk beelden op Instagram van Optimist on Tour, of natuurlijk die van buurtsportcoaches Quincy of Samar & Malika!

Op de club van: Mark

In deze gloednieuwe rubriek lopen we een dag mee met een sportcoördinator van WSDH. Omdat Scheveningen in de Spotlight staat, trappen wij deze rubriek af op de club van Mark Kegel, sportcoördinator surfen!

We spreken af bij Strandpaviljoen Boca Grandi op Kijkduin waar de surfscholen Surfblend en Skiffa Surfclub gevestigd zijn. Het is de plek waar Mark zijn naschoolse WSDH activiteiten aanbiedt en zijn Surffellows ontmoet. Mark heeft bijzondere ambities met de surfsport. Ben je benieuwd naar zijn ambities of wil je meer weten over surfen? Neem een kijkje Op de club van Mark.

Streetsport gaat surfen!

Als je 'Op de club van Mark' hebt gelezen, is het geen verrassing dat kinderen uit heel Den Haag naar de zee komen om te surfen bij Mark. Verschillende Streetsport groepen zijn deze zomer met hun sportleider naar het strand geweest om te (leren) surfen!

Eerder deze zomer kwamen Esmeralda, Malika en Samar (en een aantal begeleiders van Wijkz) met een groep kinderen uit stadsdeel Centrum van Den Haag met de tram naar Surfschool The Shore in Scheveningen. Een aantal weken geleden kwam ook sportleider Amal op bezoek met een groep van Krajicek Playground Bouwlust:

"Bij de kennismaking bleek dat de gehele groep nog nooit in de zee was geweest, laat staan dat ze een idee hadden van surfen. En dan te bedenken dat ze op nog geen 5 kilometer van zee wonen."

"De kids uit Bouwlust gingen er 100% voor. Zwemmen in branding, leren over de stroming en veiligheid, plezier maken op een surfboard en lekker glijden op de golven. Het zou toch mooi zijn als alle kinderen uit Den Haag deze kans kunnen krijgen!" - zegt Mark Kegel, sportcoördinator surfen bij WSDH

Stadsspelen 2023 en Segbroek in de spotlight!

Het gratis beweegfestival van Den Haag keert terug! Op zaterdag 23 en zondag 24 september wordt het terrein van de Sportcampus Zuiderpark omgetoverd tot een bruisend beweegfestival! Het festival is gratis te bezoeken.

Tijdens de Stadsspelen kun je - samen met onze buurtsportcoaches - nieuwe sporten ontdekken, meedoen met activiteiten of gewoon gezellig komen kijken en aanmoedigen.

Meer informatie over de activiteiten, de plattegrond en tijden vind je via de website van de Stadsspelen Den Haag:

Als laatste kondigen wij graag het volgende stadsdeel aan dat wij in het zonnetje gaan zetten, en dat is Segbroek! In september en oktober zullen wij de sportactiviteiten en andere bijzonderheden in dit stadsdeel met jullie delen. Blijf op de hoogte via Instagram, Linkedin en natuurlijk onze nieuwsbrief!