29 Nov

Stap binnen in de wereld van EGG

Binnen WSDH willen wij zoveel mogelijk mensen aan het sporten en bewegen krijgen én vooral ook houden. Voor jong tot oud organiseren wij door heel Den Haag activiteiten om dit te realiseren. Toch merken wij dat dit niet bij elke doelgroep even makkelijk gaat. Vooral bij jeugd en jongeren is dit vaak een uitdaging. Door meer in te spelen op de beleefwereld van jeugd en jongeren zijn wij de afgelopen jaren veel bezig geweest met EGG (Esports, Gaming en Gamification). Zo organiseerden wij in het najaar van 2020 een Haags E-sport Toernooi gecombineerd met reallife games op de playgrounds, gebaseerd op de game Fortnite en de FIFA Skill Games. En afgelopen voorjaar stond in het teken van een Streetsport Interactive Evenement, waarbij wij kinderen en jongeren motiveerden om gebruik te maken van de interactieve buitenspeeltoestellen op de playgrounds.

Om meer inzicht te geven in EGG en hoe je hiermee verschillende doelgroepen aanzet tot bewegen ontwikkelden wij samen met Kenniscentrum Sport & Bewegen, Buurtsport Coach, Sport en Gemeenten, House of Esports en Sport Fryslan een inspiratiesheet over Esports, Gaming en Gamification. De input vanuit ons kwam vooral door onze ervaringen met EGG en de koppeling naar de praktijk. Dit heeft ervoor gezorgd dat deze inspiratiesheet voor iedereen toepasbaar is, zelfs al je nog nooit met EGG hebt gewerkt. In een paar pagina's lees je 5 redenen waarom EGG een interessant thema is, komen er verschillende praktijkvoorbeelden voorbij en krijg je 10 tips om zelf de eerste stappen te zetten in deze nieuwe wereld.

Wil jij na deze inspiratiesheet nog meer weten over Esports? Bekijk dan ook eens het handboek E-sports van Kenniscentrum Sport en Bewegen.