17 Mei

Start to Run cursus bij AV Sparta voor beginnende lopers

Al jaren ondersteunt de Atletiekunie beginnende hardlopers met een cursus genaamd 'Start to Run'. Deze cursus, medemogelijk gemaakt door NN Running Coach, heeft als doel om de sport op een verantwoorde manier te leren kennen. In deze blog vertellen wij iets over deze cursus bij AV Sparta en delen wij inspiratie over hoe jij leden kunt werven bij jou op de vereniging.

Naast de grote Sportcampus Zuiderpark ligt de atletiekbaan van AV Sparta. Op deze baan wordt iedere dag gelopen door verschillende groepen, van jong tot oud. Luc Mussche, sportcoördinator bij WSDH, ondersteunt de atletiekvereniging op het thema leden. Binnenkort organiseert de atletiekvereniging een beginnerscursus voor nieuwe lopers. Dit is de Start to Run cursus en deze wordt georganiseerd op dinsdag 21 mei. Een leuke manier vanuit AV Sparta en de Atletiekunie om nieuwe leden te werven!

Start to Run cursus bij AV Sparta

De cursus duurt 6 weken en je volgt de cursus in een groep. In dit geval bij AV Sparta in het Zuiderpark van Den Haag. NN Running Coach biedt zowel fysieke begeleiding (tijdens de wekelijkse cursusdagen) als digitale begeleiding. Hierbij kun je denken aan online advies en tips & tricks op het gebied van looptechniek, training, blessurepreventie en materiaal. Ook leuke looproutes worden hier met jou gedeeld, of bijvoorbeeld advies over voeding.

Niet iedereen die net begint met lopen heeft hetzelfde instapniveau. In deze cursus bij AV Sparta wordt goed gekeken naar jouw beginsituatie en aan de hand daarvan wordt een doel opgesteld: of je nu voor je eerste 3 kilometer gaat of uiteindelijk de halve marathon wil lopen, je kunt op jouw eigen niveau en tempo vooruitgang boeken!

Lijkt dit jou leuk? Schrijf je dan in of bekijk meer informatie over Start to Run bij AV Sparta:

Leden werven bij jou op de vereniging?

Zoals deze Start to Run cursus zijn er nog veel meer manieren om nieuwe leden te interesseren voor 'jouw' sport of vereniging. Een beginnerscursus, maar ook een clinic kan helpen om mensen uit de wijk kennis te laten maken met jouw vereniging. Hiervoor kun je samenwerken met de sportbond of andere verenigingen uit de buurt.

Vanuit WSDH bieden wij ondersteuning aan Haagse sportverenigingen op verschillende thema's, waaronder ledenwerving, binding en -behoud. Wij hebben zelfs een handboek ontwikkeld waar je als sportvereniging direct mee aan de slag kunt om nieuwe leden te werven of juist te behouden.