Nationale Diabetes Challenge (NDC)

Wat is de NDC?

De Nationale Diabetes Challenge is een effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. De Bas van de Goor Foundation is een stichting die mensen met diabetes in beweging brengt naar een betere kwaliteit van leven. Hiervoor geven zij informatie, organiseren sportieve evenementen en delen ervaringen met anderen. De Bas van de Goor Foundation ervaart en ziet dat bewegen een positief effect heeft op diabetes, zoals op de bloedsuikerwaardes en het medicijngebruik. Bewegen of sporten met diabetes kan echter best lastig zijn. Daarom bieden zij een laagdrempelige opstap naar bewegen: de Nationale Diabetes Challenge. De Nationale Diabetes Challenge is een wandelinterventie gedurende 16 tot 20 weken. Met de Nationale Diabetes Challenge wordt een samenwerking in de wijk gestimuleerd om mensen laagdrempelig in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Dit geldt voor mensen met en zonder diabetes. Wandelen wordt gezien als een effectieve manier voor het behandelen van diabetes en het voorkomen van diabetes. WSDH werkt nauw samen met de Bas van de Goor Foundation, de Gemeente Den Haag, diverse sportverenigingen, welzijnsinstellingen en zorginstellingen om zoveel mogelijke locaties in Den Haag deel te laten nemen aan de jaarlijkse Nationale Diabetes Challenge. 
 
De officiële start van de Nationale Diabetes Challenge vind jaarlijks plaats rond april. Gedurende deze 16 tot 20 weken wordt er één keer in de week in een groep gewandeld. Na deze periode vindt de Nationale Diabetes Challenge plaats eind september. In deze week wordt er gedurende drie dagen in dezelfde week gewandeld en aan het eind van deze week vindt in het weekend het Nationale Diabetes Festival plaats. Voor dit festival komen de deelnemers van de Nationale Diabetes Challenge uit het hele land naar één grote locatie als afsluiting. In 2019 werd deze afsluiting gehouden in en rondom de Uithof in Den Haag. Tijdens dit festival wandel je 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer.  
 
Lijkt het jou als organisatie of vereniging leuk om een bijdrage te leveren aan dit project of wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op met onze coördinator stedelijke projecten, Hilde Pape via hilde@swsdh.nl of 06-15 350 320.  

Samenwerkingspartners