02 Dec

Streetsport online met sportaanbod, challenges en E-sports

In de eerste lockdownperiode is Streetsport online gegaan, o.a. met E-sports. De Fifa20 en FortNite toernooien werden goed bezocht. Met name FortNite had een groot bereik met 100 spelers per toernooi en zo'n 1000 views van bezoekers die meekeken via de Twitch Livestreams. Zo hielden we het contact warm met al onze deelnemers.

In de gedeeltelijke lockdown werd met name het fysieke sportaanbod voor 18+ erg lastig en de avonddiensten op sommige playgrounds werd een stuk minder bezocht. Reden om weer gedeeltelijk online te gaan.
In de stadsdelen Laak, Centrum, Escamp en Loosduinen wordt nu wekelijks een E-sport toernooi georganiseerd. Daarnaast wordt er online sportquiz ontwikkelt, dansen we met jeugd op TikTok en organiseren we online sportlessen en challenges.

De werkgroep E-sport heeft een advies ontwikkelt over hoe E-sport bij kan dragen aan sportstimulering. Momenteel ligt er een aan de hand van dit advies een voorstel bij de gemeente Den Haag om een aanvullend E-sport aanbod te ontwikkelen in de kerstvakantie.

De E-sporters zullen daar niet alleen online te spelen zijn, maar er wordt op sportaanbod op de playgrounds ontwikkelt. E-sports wordt het middel om fysiek sporten te stimuleren.