13 Jun

Trowback Thursday: alle schoolsporttoernooien op een rij

Vorige week speelden de leerlingen van de basisscholen in Den Haag het laatste schoolsporttoernooi van dit schooljaar. In deze blog blikken wij terug op de schoolsporttoernooien die WSDH dit jaar samen met alle verenigingen, vrijwilligers, studenten en stagiaires heeft georganiseerd.

De organisatie van de schoolsporttoernooien in de handen van WSDH

Sinds januari 2024 organiseert WSDH alle schoolsporttoernooien in Den Haag. De taak lag daarvoor bij de gemeente, maar omdat WSDH dichter bij de deelnemers staat en meer in de uitvoering zit, heeft de gemeente de taak overgeheveld. Inmiddels heeft het gloednieuwe Team schoolsporttoernooien, bestaande uit Suzy, Luc en Nathan, al zeven verschillende toernooien georganiseerd.

Tafeltennis, turninstuif en basketbal

Het eerste toernooi van dit jaar was het tafeltennistoernooi. De organisatie lag hier nog voornamelijk in de handen van de verenigingen. De turninstuif organiseerde het team in samenwerking met sportcoördinator Claudia bij Sportcampus Zuiderpark. Tijdens de turninstuif voor de groepen 1 t/m 5 konden de leerlingen kennis maken met de sport en verschillende onderdelen van het turnen uitproberen, zoals: trampolinespringen, ringenzwaaien en de balk. Eind januari stond het schoolsporttoernooi basketbal op de agenda. Ruim 700 leerlingen deden mee op vijf locaties in Den Haag.

Schaken en korfbal

In februari waren de schaakmeesters van morgen aan zet tijdens het schoolsporttoernooi schaken. De sportcampus werd deze dag omgetoverd tot een groot schaakarena waar de leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 het tegen elkaar opnamen. Op een zonnige dag in april vond het schoolsporttoernooi korfbal plaats bij maar liefst zes korfbalverenigingen.

Bekijk hier de aftermovie van het korfbaltoernooi!

Hockey en beachvolleybal

Het schooljaar werd afgesloten met de schoolsporttoernooien hockey en beachvolleybal. Het hockeytoernooi werd verdeeld over twee dagen gespeeld; een dag voor de groepen 5-6 en een dag voor de groepen 7-8. De leerlingen uit de groepen 6 t/m 8 speelden op het zonnige Scheveningen en in Houtrust het beachvolleybaltoernooi.

Bekijk hier de aftermovie van het beachvolleybaltoernooi!

Vooruitblikkend op volgend jaar

Team schoolsporttoernooien kijkt positief terug op dit schooljaar. Na en welverdiende vakantie staat het team vanaf september weer klaar om de volgende schoolsporttoernooien te organiseren. "Voor volgend jaar gaan we kijken of we de planning nog iets praktischer kunnen maken voor de scholen, zodat de belasting niet te hoog is. Ook willen we groeien in het aantal deelnemers en zou het leuk zijn om naast deze sporten nog andere sporten toe te voegen aan de agenda", blikt Team schoolsporttoernooien vooruit.