22 Mrt

Urban sportmiddag bij Skatepark HSU

"De meesten gingen los met de skateboards en steppen, maar sommigen vonden het breakdancen of graffiti juist het leukst om te doen!" - Jan-Willem, sportcoördinator skaten bij WSDH

Door het jaar heen worden er verschillende urban sportdagen georganiseerd. Dit zijn dagen waar de urban sporten, zoals skateboarden, stunt steppen, freerunnen of dans centraal staan. Ook andere activiteiten zoals kunst met graffiti zie je op zo'n dag terug. Op 15 maart was er opnieuw een middag gericht op deze urban activiteiten, met als doel om meer kinderen kennis te laten maken met urban sport én de club met het skatepark.

Jan-Willem, sportcoördinator skaten bij WSDH, heeft in samenwerking met de Haagse Skate Unie en Schoolsport Gemeente Den Haag een urban sportmiddag georganiseerd voor kinderen. Dit was geen middag met veel regels en een strak programma, het was juist een evenement met een flexibel karakter. Hierdoor waren de kinderen vrij om op hun eigen tempo de verschillende activiteiten uit te proberen, onder professionele begeleiding van Jan-Willem en de leraren van Skatepark HSU.

Mooi bij dit evenement was de diversiteit in deelnemers en in wat zij leuk vonden om te doen: "De meesten gingen los met de skateboards en steppen, maar sommigen vonden het breakdancen of graffiti juist het leukst om te doen!" vertelt Jan-Willem.

Op naar de volgende (urban) activiteit, waar wij graag nog meer kinderen kennis laten maken met activiteiten zoals deze!