Vacature Docent naschools sportaanbod

Docent naschools sportaanbod (2-10 uur per week)

Wij zoeken per direct
Collega’s die een motiverend naschools sport- en beweegaanbod kunnen verzorgen bij Haagse basisscholen met als doel leerlingen enthousiast te maken om meer te gaan sporten en bewegen.

Hoe ziet de functie eruit?
Het naschools sportaanbod wordt door WSDH georganiseerd op ca. 100 Haagse basisscholen. Het schooljaar is hierbij in vijf periodes verdeeld waarbij je per periode, op basis van jouw beschikbaarheid en de aanvragen vanuit scholen, wordt ingezet. Op die manier word je elke periode op een andere school ingezet waarbij je een reeks van ongeveer zes tot acht lessen verzorgt. Je werkt daarbij nauw samen met de ‘schoolsportcoördinator’, dat is de vakleerkracht lichamelijke opvoeding op school. In overleg met de schoolsportcoördinator bepaal je hoe de lessenreeks eruit komt te zien en je krijgt daarin de ruimte om er echt iets leuks van te maken. Je kunt bijvoorbeeld ook meerdere sporten aanbieden en uitdagende vormen bedenken waarmee je de leerlingen blijft binden.

De sportmatches vinden over het algemeen plaats op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 14:30 en 17:30 uur, op woensdag zijn de sportmatches tussen 12:00 en 15:00 uur.

Wat verwachten we van jou?

 • MBO 4 werk- en denkniveau, kwalificaties bijvoorbeeld ROC Sport en bewegen niveau 4, CIOS of een HBO-studie (bij voorkeur sportgerelateerd). Ook als je nog aan het studeren bent, horen we graag van je.
 • Je hebt ervaring met het geven van clinics en/of trainingen.
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
 • Je bent één of meerdere middagen beschikbaar voor het geven van de sportmatches.

Wij bieden
Een baan bij een sportieve en leuke organisatie. Het betreft in eerste instantie een overeenkomst voor de periode van een jaar. En verder:

 • De functie is ingeschaald in schaal 6 met een maximum van €3.437,-  bruto per maand bij een volledige fte (conform CAO sport 2024).
 • De mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen tot een andere en bredere functie binnen WSDH, bijvoorbeeld sportcoördinator of buurtsportcoach.
 • Een eindejaarsuitkering, onkostenvergoeding en een reiskostenvergoeding.
 • Collectieve en individuele scholingsmogelijkheden.
 • Tegemoetkoming op de aanvullende ziektekostenverzekering.
 • De opbouw van pensioen via Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).
 • Een collectieve zorgverzekering via het Zilveren Kruis.
 • Minimaal 24 vrije dagen per jaar.

Wie is jouw werkgever?
Je komt in dienst van Werken aan Sportstad Den Haag (WSDH). Onze kernwaarden zijn: (Sport)professional, Toegankelijk en Verbinders. Al sinds 2008 werken we als WSDH aan de formule van succesvolle sportstimulering in de hofstad. In onze sector zijn we al jaren een stabiele werkgever voor ruim 80 combinatiefunctionarissen: sportcoördinatoren, buurtsportcoaches en sportleiders.

WSDH staat nauw in contact met de sportverenigingen waar de sportcoördinatoren worden ingezet. Wij zetten mensen in op 30 playgrounds, meer dan 60 sportverenigingen en ruim 100 scholen om een passend en veelzijdig sportaanbod te realiseren. Daarnaast hebben wij een breed netwerk van samenwerkingspartners, zoals de gemeente Den Haag, de Krajicek Foundation en diverse sportbonden, waarmee we waardevolle maatschappelijke doelen realiseren in alle wijken van Den Haag. Samen optrekken in goede sfeer staat centraal binnen WSDH.

Solliciteren?
Graag zien we jouw motivatie en CV via vacature@swsdh.nl
Vragen over de vacature? Stel deze aan Marloes Meester via marloes.meester@swsdh.nl.