Vacature sportcoördinator met focus op golfsurfen

Vacature sportcoördinator met focus op golfsurfen 0,5 fte (19 uur per week)

Wij zoeken per direct

Een ambitieuze, enthousiaste en positieve sportcoördinator met aantoonbare organisatorische- en lesgeefvaardigheden op het gebied van golfsurfen die in staat is om Haagse golfsurfcommunity te vergroten en versterken.

Hoe ziet de functie eruit?

Als sportcoördinator werk je als de verbinder tussen sportverenigingen, het onderwijs en de playgrounds in de wijk. Doel van de functie is tweeledig. Enerzijds gaat het om het organiseren van sportactiviteiten voor scholen in het basis- en voortgezet onderwijs om jeugd en jongeren te enthousiasmeren om structureel in beweging te komen. Hierin spelen scholen, surfscholen en sportverenigingen en Haagse wijken een belangrijke rol.

Anderzijds is het versterken van die Haagse sportverenigingen een belangrijk onderdeel van de functie. Dit kunnen uiteenlopende sportverenigingen zijn, van hockey en voetbal tot zwemmen en boksen. Onder deze verenigingen valt ook de Holland Surfing Association (HSA) waar in deze functie speciaal aandacht voor is. Doel van de functie is dat jij de verenigingen ondersteunt en versterkt op de thema’s van kaderontwikkeling (ontwikkeling van trainers), ledenwerving, -binding -en behoud, vrijwilligersbeleid, maatschappelijke projecten en/of een positieve sportcultuur. Je werkt intensief samen met de contactpersonen van de verenigingen en zorgt er ook voor dat school- en maatschappelijke projecten worden geïnitieerd en succesvol worden uitgevoerd.

Waar kan je aan denken?

 • In de zomer organiseer je dagelijks naschoolse surflessen voor de Haagse scholen i.s.m. de Haagse surfscholen. In overleg wordt het aanbod voor de overige maanden vastgesteld. Dit naar gelang je eigen vaardigheden en interesses.
 • Je organiseert voor het primair en voortgezet onderwijs schoolsporttoernooien en legt daarbij de verbinding tussen de school en de sportvereniging.
 • Je ondersteunt verenigingen met de opzet en ontwikkeling van eerder genoemde thema’s en doet dat volgens een samen opgesteld jaarplan.
 • Je houdt de ontwikkeling van verenigingen bij en organiseert interne scholingen of begeleidingstrajecten in samenwerking of in afstemming met collega’s en bijvoorbeeld sportbonden.
 • Je neemt deel aan verschillende interne en externe overleggen en deelt actief kennis en ervaringen met je collega’s binnen WSDH.
 • Je participeert bij maatschappelijke evenementen in samenwerking met partners zoals de gemeente, andere sportverenigingen, wijkcentra, scholen, etc.

Wat verwachten we van je?

Je toont initiatief en bent niet bang verantwoordelijkheid te nemen en te dragen. We vinden het belangrijk dat je goed kunt communiceren. De volgende functie-eisen zijn van belang:

 • MBO 4 werk- en denkniveau, kwalificaties bijvoorbeeld ROC Sport en bewegen niveau 4 en/of HBO sportacademie of sportkunde.
 • Kennis van en ervaring met het (Haagse) verenigingsleven is een pré.
 • Diploma golfsurfinstructeur.
 • Bondsgediplomeerd en/of ervaring met het verzorgen van sportactiviteiten en begeleiding van trainers is een pré.
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
 • Flexibele inzet, ook in avonden en soms in het weekend (altijd in onderlinge afstemming).
 • Vier middagen beschikbaar zijn voor het geven van naschoolse sportactiviteiten.

Wie is jouw werkgever?
Je komt in dienst van Werkgever Sportclubs Den Haag (WSDH). Onze kernwaarden zijn: Sportief en Gezond, Maatschappelijk ondernemend, Stimulerend & Teamplayer. Al sinds 2008 werken we als WSDH aan de formule van succesvolle sportstimulering in onze hofstad. In onze sector zijn we al jaren een stabiele werkgever voor ruim 80 combinatiefunctionarissen: sportcoördinatoren, buurtsportcoaches en streetsportleiders. Werken doe je bij WSDH niet alleen. Zo werk je met je collega’s aan stedelijke vraagstukken als verenigingsontwikkeling en ledenwerving. Iedereen heeft hierin zijn eigen rol.

WSDH staat nauw in contact met de sportverenigingen waar de sportcoördinatoren worden ingezet. Wij zetten mensen in op 30 playgrounds en ruim 100 scholen om een passend en veelzijdig sportaanbod te realiseren. Daarnaast werken wij intensief samen met partners, zoals de gemeente Den Haag, het onderwijs, de Krajicek foundation en diverse sportbonden.

Wij bieden

Een boeiende, afwisselende baan in een sportieve en sociale omgeving. Wij bieden je de mogelijkheid je verder te ontwikkelen binnen deze sector. En verder:

 • Afhankelijk van opleiding en werkervaring start je in functieschaal 6 of 7 tot een maximum van €3425,-  bruto per maand bij een volledige fte (conform CAO sport 2022-2023).
 • Daarnaast bestaat de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen tot de functie van senior sportcoördinator. Aan deze functie is salarisschaal 8 gekoppeld (maximaal €3811,-).
 • Het betreft in eerste instantie een overeenkomst voor de periode tot en met 31-12-2022.
 • Een onkostenvergoeding voor kleine kosten en aanvullende verzekeringen.
 • Een reiskostenvergoeding.
 • Een pensioenregeling
 • Tegemoetkoming op de ziektekostenverzekering.
 • 24 vrije dagen per jaar.
 • Mogelijkheden om bij te scholen.

Solliciteren?

Je kunt ons overtuigen door een leuke presentatie over jezelf of een goede motivatie en jouw cv te sturen naar info@swsdh.nl (of via WeTransfer). Stuur ons jouw sollicitatie uiterlijk 17 april 2022 via info@swsdh.nl. Wellicht nodigen we je dan uit voor een goed gesprek!

Vragen over de vacature of procedure? Stel deze aan Sten Verleg, teamleider verenigingsondersteuning, via sten.verleg@swsdh.nl of 070 – 368 60 46.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.